Naslovnica / NOVICE / Dobrodelni koncert že enajsto leto uresničuje sanje

Dobrodelni koncert že enajsto leto uresničuje sanje

V CIRIUS-u se je tudi letos, že enajsto leto zapored, odvil tradicionalni dobrodelni koncert za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami, ki nosi ime Uresničimo sanje.

In sanje so uresničevali včeraj prav vsi, tako obiskovalci dogodka, kot nastopajoči, prav zagotovo pa so uživali tudi varovanci Ciriusa, ki bodo z zbranim denarjem odšli na potep.

Zbrane je prvi pozdravil Trkaj z eno njegovih najbolj poznanih skladb, povezovalec Tilen Artač pa je po uvodnem Dihanju na oder povabil častnega pokrovitelja letošnjega koncerta, župana Mateja Slaparja, ki se je zahvalil organizatorju Simonu Zormanu za njegovo delo.

Na odru so se čez večer zvrstili zelo različni izvajalci; Aleksander Mežek je s svojo Sivo potjo pripravil celo dvorano, da so peli v en glas, Manca Izmajlova je zbrane popeljala v osnovnošolske dni, Klapa Mali Grad je s seboj pripeljala morje, Jure Ivanušič je obiskovalcem naštel vse ruske skladatelje, SoulGreg Artist so predstavili svojo zgodbo o ljubezni – nato pa je prišel trenutek, ki je navdušil prav vse.

Mlado glasbeno skupino The Eccentrics, katera je v svoji sredini gostila Leo Koban in Anjo Pustak Lajovic, namreč sestavljajo tudi bivši in zdajšnji varovanci zavoda in šole Cirius. S svojim nastopom so ganili in navdušili čisto vsakega posameznika, mladci pa so pokazali, da je pred njimi še svetla pot v glasbenih vodah.

Ob koncu dobrodelnega dogodka so nastopili še Tjaša in Uroš ter Tadej Pasar, za zaključek pa je na oder stopil še organizator Simon Zorman, ki se je zahvalil vsem nastopajočim in obiskovalcem, ki so še eno leto zapored dokazali, da imajo srce in željo pomagati mladim, ki bodo z zbranim denarjem odšli na daljši izlet.