Naslovnica / NOVICE / Dodatno obvestilo glede oskrbe s pitno vodo iz vodovodnega sistema Iverje

Dodatno obvestilo glede oskrbe s pitno vodo iz vodovodnega sistema Iverje

Komunalno podjetje Kamnik obvešča, da so ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o. ter hidrolog in ostale pristojne službe, tekom dopoldneva spremljale stanje, izvajale meritve, izredne nadzore ter analize za morebitne nadaljnje potrebne ukrepe. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je nivo vode v drenažnem sistemu vodovodnega sistema Kamnik – Iverje ustrezno, kar omogoča nemoteno oskrbo vodovodnega sistema občin Kamnik in Komenda. Vzpostavil se je višji nivo vodotoka Kamniški Bistrice, kar bistveno pripomore k boljšemu delovanju vodnega sistema Kamnik – Iverje.  

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, Oddelek za mikrobiološke analize živil, vod in drugih vzorcev okolja je odvzel vzorce in analizo kakovosti pitne vode obravnava skladno s predpisanimi protokoli, jutri pa bodo znani rezultati.

 

Strokovnjak iz Inštituta za vodarstvo bo skupaj s službami koncesionarja vzpostavil izredni monitoring na vodovodnem sistemu Kamnik – Iverje. Nadaljuje se s pregledom celotnega vodovodnega sistema in analizo podatkov ter spremljamo stanje na terenu.  

Še vedno pa do preklica velja ukrep prekuhavanja vode (navodila o prekuhavanju vode si lahko ogledate TUKAJ) in poziv vsem uporabnikom k racionalni uporabi vode.

Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. pa uporabnike oskrbe s pitno vodo v občini Komenda obvešča, da se trenutna oskrba zagotavlja z vodovodnega sistema Krvavec in ukrep prekuhavanja vode zato NI potreben, razen za del naselja v vasi Križ, h. š. 1, 1a, 2 in 2a.

 

X