Naslovnica / Trači in tračnice / Dolinsko veselje Svetega Primoža

Dolinsko veselje Svetega Primoža

Kadar se na kupu zberejo redni obiskovalci Svetega Primoža nad Kamnikom, je vedno luštno, pa naj bo to »GO«, ali v dolini. To prav dobro ve tudi Podokničar, ki veselo »semprimaško« druščino vedno z veseljem povabi na snemanje oddaje Veselje s Podokničarjem, kot je to storil tudi v zadnji oddaji, ki je bila pravzaprav pravo predčasno silvestrovanje, saj je bila posneta in predvajana le par dni pred iztekom prejšnjega leta.

Gostilna Pri planinskem orlu je pokala po šivih, saj bi bilo najbrž v celi hiši težko najti še kak prost stol, ta večer pa bi bilo najbrž možno priljubljenega Svetega Primoža nad Kamnikom obiskati brez bojazni, da bi na poti srečal vsaj ducat večernih pohodnikov, saj so bili domala vsi zbrani v gostilni pod njim.

veselje podoknicar silv 2015 5

 

Polna pa ni bila samo gostilna, ampak je bil izjemno poln in raznolik tudi program oddaje, kajti v njej je nastopila vrsta ansamblov in gostov. Za uvodno glasbeno ogrevanje so poskrbeli Ravbarji, za njimi pa so se v živo zvrstili še ansambel Donačka, skupina Zaka’pa ne, ansambel Nalet, pravo pravcato veselico pa so na koncu naredili še Slovenski zvoki, ki so izvrstno igrali še tudi potem, ko so kamere že ugasnile.

 

Seveda tokratna oddaja, ki ste si jo lahko ogledali tudi v ponovitvi po novem letu, ni minila brez Krčmarja, ki je kot vedno pokal vice, je pa imel tokrat precej hudo konkurenco v svojem sosedu Bojanu Pogačarju, znanemu stahovškemu vicmoharju, ki šale stresa kot iz rokava, v priložnostnem pripovedovanju le teh pa je vsaj takšen mojster, tako kot je njegov brat Janez Uršič v kuhinji.

 

Kuharski mojster Janez Uršič tudi tokrat ni razočaral, saj je za rubriko »Njami-njami«, znova pripravil vrsto okusnih in zanimivih jedi, ki so bile tokrat povsem praznično obarvane, ne pa tudi komplicirane, tako da bi jih znala pripraviti vsaka nekoliko bolj vešča gospodinja, ki ji je vsaj na novoletni večer lahko prizanešeno s pretirano komplicirano kuho. Še več, marsikatera izmed jedi, ki jih je, ob pomoči vnuka Žige, pripravil in predstavil Janez, bi se lahko brez težav znašla tudi na jedilniku kakega boljšega nedeljskega kosila, kar pa gostje gostilne Pri planinskem orlu dobro vedo, zato se pa tako radi vračajo.

veselje podoknicar silv 2015 46

veselje podoknicar silv 2015 44

Del oddaje je bil, kot vedno, namenjen tudi pogovorom z nastopajočimi glasbeniki, Podokničar se je z vprašanji še posebej poskočno in z veseljem smukal okrog Barbare, pevke ansambla Donačka, ki je s svojimi predirljivo modrimi očmi zmešala že marsikatero moško glavo, je pa Podokničar, na žalost njenih oboževalcev razkril, da bo Barbara kmalu imela tudi dekliščino, kamor pa Podokničar, razen morda kot striptizer, najbrž ne bo povabljen.

 

Glede na natrpan program oddaje, so se na kratko predstavili tudi obiskovalci Svetega Primoža, ki so nedolgo tega za svoje lanske pohodniške podvige dobili tudi medalje in pokale, še najbolje pa se je druščina rednih obiskovalcev Svetega Primoža predstavila kar z veselim zdušjem, ki so ga pohodniki vzdrževali prek cele oddaje in še dolgo po njej. Jih gre povsem razumeti zakaj gredo tako radi “GO”, ne le zaradi rekreacije, ampak tudi zaradi veselja.

veselje podoknicar silv 2015 54

 

So jo pa obiskovalci Svetega Primoža in Podokničar, ob pomoči Petra in Janeza Uršiča, nekoliko zagodli še priljubljeni članici ekipe TV Golica, maskerki Sandri, ki so jo presenetili z lepim novoletnim darilom, karikiranim portretom, ki je nastal pod čopičem Marjana Novaka – Škatle, kar je povzročilo, da je na koncu oddaje, poleg šampanjca, pritekla tudi kaka solzica veselja.

veselje podoknicar silv 2015 78

 

Skratka, bila je prav luštna oddaja, po krajšem premoru, novoletno veseljačenje le zahteva nekoliko počitka, pa se bo sezona oddaj Veselje s Podokničarjem nadaljevala že nocoj ob 20. uri, ko bo v Gostilni Pri planinskem orlu Podokničar gostil GORENJSKI KVINTET, ANSAMBEL VIHARNIK, BENEŠKE FANTE, ANSAMBEL NAMIG IN MPZ HORJUL.

Kot vedno, si lahko oddajo pogledate na TV Golica, če že ne danes zvečer, pa vsaj v soboto, ko bo na vrsti ponovitev.