Naslovnica / Napovedi in obvestila / Dosledno upoštevanje priporočil in navodil NIJZ na kamniškem mestnem kopališču

Dosledno upoštevanje priporočil in navodil NIJZ na kamniškem mestnem kopališču

Kljub temu, da smo kamniško kopališče odprli že 12. Junija, se je kopalna sezona na kamniškem kopališču s preteklim vikendom, ko smo imeli v Kamniku več sonca, šele dobro začela.  Zaradi lepega vremena in posledično povečanega obiska priljubljenega mestnega bazena smo upravljavci, kljub dobri pripravi in upoštevanju priporočil s strani NIJZ, prišli do spoznanja, da bo potrebno nekatere aktivnosti na kopališču še dodatno omejiti in poostriti nadzor upoštevanja priporočil NIJZ.

Razlog za našo odločitev so predvsem kopalci, ki ne upoštevajo naših opozoril pri upoštevanju priporočil in obveznosti podanih s strani NIJZ.  Glavna priporočila, ki se ne upoštevajo so:

  • zadrževanje do 500 oseb na kopališkem kompleksu,
  • 87 družinsko nepovezanih oseb v olimpijskem bazenu in 5 v otroškem bazenu,
  • obvezna uporaba mask v sanitarijah,
  • upoštevanje medsebojne razdalje v vodi vsaj 2 metra in na prostem vsaj 1, 5 metra,
  • obvezno tuširanje pred vsakim vstopom v vodo,
  • dezinfekcija rok in ostala priporočila.

Naši zaposleni bodo še naprej prijazno opozarjali na vse kršitve priporočil, hkrati pa bomo ob večjem številu kopalcev v olimpijskem bazenu vse tiste, ki ne bodo aktivno plavali in se bodo zadrževali oziroma le namakali ob robovih, prijazno zaprosili, da zapustijo bazen. V otroškem bazenu bodo lahko samo neplavalci in eden od staršev. Opozarjali bomo tudi na nošenje mask v sanitarijah, zato pozivamo vse obiskovalce, da jih imajo s seboj. Če bo še naprej prihajalo do kršitev glede uporabe mask, bomo na kopališče dovolili vstop le obiskovalcem, ki bodo pokazali masko pri vhodu.  V primeru napovedanih zaostritev priporočil s strani vlade (za javno zbiranje oseb), pa se lahko zgodi, da bomo primorani kopališče začasno zapreti.

Zato vas še enkrat prosimo, da upoštevamo vsa priporočila in tako vladi ne damo razlogov za zaprtje kopališč.

Vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar še dodaja: »ZTŠKK priporoča, da še vedno vsi delujemo predvsem preventivno, premišljeno ter odgovorno do sebe in drugih – predvsem do najbolj ogroženih skupin. Navodila pristojnih institucij za higieno rok ter druga priporočila na https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/sport_bazeni.pdf : Koronavirus (SARS-CoV-2) – ključne informacije, ki jih lahko pridobite vsak dan med 8. in 20. uro na brezplačni telefonski številki 080 1404.

Ponovno – dobrodošli!«

Nina Irt, ZTŠK Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve