Naslovnica / Črna kronika / Drama v strugi narasle Kamniške Bistrice

Drama v strugi narasle Kamniške Bistrice

V strugi reke Kamniške Bistrice, v bližini mostu v Stranjah, se je danes dopoldne odvila prava reševalna drama, pri kateri so gasilci in policisti iz narasle reke uspeli rešiti mlajše dekle.

Kako je dekle zašlo v vodo za enkrat sicer še ni povsem jasno, po prvih in še neuradnih informacijah, pa naj bi se dekle, kakih sto metrov nad mostom, v reko podalo za svojim psom. Pri tem jo je zagrabil in odnesel tok močno narasle reke Kamniške Bistrice, ki jo je med nevarnimi skalami kakih dvesto metrov nesel s seboj, vse dokler se ni uspela ujeti za večjo skalo sredi deroče vode, kjer je na ves glas začela kričati na pomoč.

K sreči je njene obupane krike slišal bližnji sosed, ki je nemudoma prihitel k reki in potem, ko je videl, da dekletu spričo močno narasle vode ne more pomagati sam, na pomoč poklical gasilce in reševalce, obenem pa že precej obnemoglo dekle nenehno glasno bodril in vzpodbujal, da naj vztraja pri oklepanju mrzle in spolzke skale, vse do hitrega prihoda gasilcev in policistov.

 

Gasilci PGD Kamniška Bistrica, ki iz bližnjega gasilskega doma k sreči niso imeli daleč, so se, skupaj s policistkama PP Kamnik, nemudoma pognali v ledeno in deročo vodo ter se, spričo močnega hudournega toka, s precejšnjimi težavami prebili do dekleta, ki se je skale oklepalo domala z zadnjimi močmi. Eden izmed gasilcev je obnemoglo dekle prijel in držal vse dotlej, dokler njegovi kolegi, ki so se jim medtem pridružili pridružili tudi gasilci PGD Kamnik, niso s pomočjo lestve postavili nekakšnega zasilnega mostu, preko katerega so prezeblo in bržčas tudi že precej podhlajeno dekle, na nosilih varno spravili iz reke.

 

Premočeno in podhlajeno dekle je nato v oskrbo prevzela reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik ter jo z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje.

K sreči se je vse skupaj, vsaj za rešeno dekle, končalo razmeroma srečno, kakšna pa je usoda njenega kužka, pa zaenkrat še ni znano.

V vsakem primeru si gasilci in policistke, ki so se, kljub nevarnosti, nemudoma in brez oklevanja podali v deročo vodo ter se lotili reševanja, zaslužijo vse pohvale in čestitke za neizmerno srčnost, pogum in nesebičnost, ki so jo pokazali tudi tokrat.