Naslovnica / Napovedi in obvestila / Društva, zavodi in druge nevladne organizacije, sodelujte v akciji »NVO gre v šolo«

Društva, zavodi in druge nevladne organizacije, sodelujte v akciji »NVO gre v šolo«

Izkoristite možnost in se v tednu otroka predstavite učencem OŠ Marije Vere Kamnik!

V sklopu akcije »NVO gre v šolo« osnovne šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam) in vam omogočijo, da se predstavite učencem. Društva ste kot zakladnica znanj iz različnih področij. Preizkusite se v vlogi učitelja in svoje znanje ter praktične izkušnje prenesite na mlajše generacije, ki vam bodo z zanimanjem prisluhnile. Otroci bodo v času pouka spoznali vaše aktivnosti in dejavnosti, ki jih izvajate. Akcija se bo izvajala v tednu otroka, ki poteka med 2. in 8. oktobrom, na OŠ Marije Vere Kamnik. Točen datum izvedbe bo znan naknadno.

Nevladne organizacije ste pomemben akter v družbi, saj s svojim delom na področju kulture, izobraževanja, športa, varstva okolja, pomoči sočloveku in številnih ostalih področjih bogatite vsakdan v občini Kamnik, spodbujate prostovoljstvo, medgeneracijsko učenje in prispevate k bolj kakovostnemu življenju v družbi.  Pomembno je, da vaše aktivnosti in pomen delovanja spozna čim širši krog ljudi že v zgodnjih letih odraščanja, kar je tudi namen akcije »NVO gre v šolo«.

Vse zainteresirane nevladne organizacije iz občine Kamnik vabimo, da se za sodelovanje v akciji prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani www.consulta.si/dejavnosti/nvo-gre-v-solo. Prijave zbiramo do konca avgusta.

Z zanimivo in interaktivno predstavitvijo boste nevladne organizacije pri mladih vzbudile zanimanje za članstvo in spodbudile praktično učenje med mladimi, okrepilo pa se bo tudi sodelovanje osnovnih šol z lokalnim okoljem.

Koordinator akcije je Stičišče NVO osrednje Slovenije. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte tjasa.kozlevcar@consulta.si oziroma po telefonu: 01 3209 484.