Naslovnica / Napovedi in obvestila / Družinska ura AMZS in AMD Kamnik

Družinska ura AMZS in AMD Kamnik

Avto-moto društvo Kamnik in AMZS vas vljudno vabita na zabavno, prometno-preventivno Družinsko uro AMZS, na kateri se boste na zanimiv in zabaven način lahko podučili o različnih dejavnikih, ki vplivajo na prometno varnost, spoznali prednosti in ugodnosti članstva v AMD Kamnik in AMZS ter z nekaj sreče osvojili tudi katero izmed privlačnih nagrad.

Člani AMD Kamnik bodo, 9. septembra 2017, oz. v času tradicionalnih Dnevov narodnih noš v Kamniku, tudi letos pripravili prometno-preventivno akcijo Družinska ura AMZS.

Prireditev, ki je vsako leto zelo dobro obiskana, se bo tudi letos, med 9. in 17. uro, odvila na Trgu svobode, kjer ima svoj sedež tudi Avto-moto društvo Kamnik.

Na zabavno-poučni prireditvi vam bodo predstavljeni delovanje AMD Kamnik in krovne organizacije Avto-moto zveze Slovenije ter novosti in projekti pri katerih obe organizaciji družno sodelujeta.

Novosti je namreč precej tudi v letošnjem letu, saj AMZS že od leta 2011 sodeluje pri projektu Desetletje za večjo varnost, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilske zveze FIA.

Kot običajno se bo tudi na letošnji Družinski uri AMZS v Kamniku v nagradnih igrah moč potegovati za različne praktične nagrade, Družinska ura pa je vsakič znova še posebej zanimiva za otroke.

Ob šotoru, ki je postal že kar zaščitni znak prireditve, bo tudi letos razstavljen avto, ki smo ga uporabili v AMZS preskusnem trku. To je avto, ki smo ga uporabili za preskus, da bi ugotovili, ali je mogoče obstoječe mejnike varnosti (že) postaviti še nekoliko višje. Hitrost je, ko govorimo o varnosti in trkih, ključna in prav to je dokazal tudi preskus z renaultom laguno, ki je v oviro trčila s hitrostjo 80 km/h in ne s hitrostjo 64 km/h, kar je sicer običajna hitrost pri tovrstnih preskusnih trkih. Ogled testnega avta, posnetki njegovega trka in razlaga posameznih posledic, ki so bile ugotovljene, vas zna prepričati v nasprotno. Prepričani smo, da je to najbolj nazoren prispevek AMZS k seznanjanju o tem, kaj pomeni (pre)velika hitrost oziroma njene posledice ob morebitnem trku.

Pod šotor in okoli njega bomo postavili tudi otroške sedeže. Strokovnjak bo na voljo za vsa morebitna vprašanja o tem, kako prav izbrati in uporabljati otroški varnostni sedež. Motoristi bodo lahko preskusili svoj reakcijski čas na posebnem, prav za to namenjenem, skuterju.

Kakšen vpliv ima alkohol na vožnjo, boste lahko videli ob pomoči posebnih očal in preverili, kako to vpliva na vaše motorične sposobnosti.

AMZS inštruktor varne vožnje bo prikazal pravilno nastavitev voznikovega delovnega prostora. Predstavili bomo zgibanko za bolj varčno in varno vožnjo, svetovali pri izbiri in pravilni uporabi varnostne čelade ter še bi lahko naštevali.

Prepričani smo, da je razlogov za obisk Družinske ure AMZS veliko, hkrati pa upamo, da smo se vam z izbiro letošnjih krajev kar najbolj približali.

Skratka, 9. septembra 2017, ste med 9. in 17. uro vljudno vabljeni na kamniški Trg svobode.