Naslovnica / Črna kronika / Policisti so nasilnežu zasegli večjo količino nelegalnega orožja in streliva
Foto: PP Kamnik

Policisti so nasilnežu zasegli večjo količino nelegalnega orožja in streliva

Pri nasilnežu, ki se je znašal nad družinskimi člani so policisti našli in zasegli tudi večjo količino nelegalnega orožja in nabojev. Nasploh je minuli teden kamniških policistov minil v znamenju družinskega nasilja, saj so obravnavali kar nekaj podobnih primerov, so pa v Komendi zasegli tudi vrečko z drogo.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 29.08. do 04.09. 2016)

TATVINA ZASTAV NA FUŽINAH
29.08.2016 – Na Policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in povedal, da so neznanci v pri spomeniku TO na Fužinah odtujili zastavo RS in zastavo Evropske unije. S tem so oškodovali lastnika za cca. 100 eurov. Gre že za drugo tovrstno krajo zastav, kajti pred časom so zastave izginile tudi pri spominskem obeležju v Golicah.

 

ZASEG DROGE
29.08.2016 – Policisti PP Kamnik so pri opravljanju postopka pri treh osebah v Komendi zasegli PVC vrečko v kateri so imeli neznanci neznano snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Snov jim je bila zasežena, policisti pa jo bodo poslali v analizo in nadaljnje ustrezno ukrepali.

 

NASILEN MOŽ
30.08.2016 – Policisti so bili poslani v stanovanje v okolici Kamnika, od koder je klicala občanka in povedala, da se njen mož do nje vede nasilno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se zakonca sprla pri kuhanju večerje pri čemer pa se je mož do žene vedel nasilno in je razbijal inventar. S strani policistov je bil možu izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

 

PIJAN RAZGRAJAL NA ULICI
31.08.2016 – Policisti PP Kamnik so bili poslani na eno izmed Kamniških ulic, kjer je naj bi razgrajal pijani moški. Na kraju so policisti našli pijanega moškega, ki je vpil na mimoidoče in jih odrival. Ker se pijani razgrajač kljub večkratnim ukazom policistov ni umiril, je bilo utemeljeno pričakovati, da bo s kršitvijo nadaljeval, zato so ga policisti pridržali in odpeljali na iztreznitev, izdali pa so mu tudi plačilni nalog.

 

DRUŽINSKEMU NASILNEŽU ZASEGLI VEČJO KOLIČINO NELEGALNEGA OROŽJA

31. 8. 2016 so kamniški policisti prejeli prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da je 30-letni moški (sicer drž. Hrvaške z urejenim statusom v RS) dalj časa grdo in ponižujoče ravnal s svojo izven zakonsko partnerko, nad njo izvajal psihično in fizično nasilje ter jo spravljal v podrejen položaj.

V okviru preiskave so prav tako pridobili podatek, da osumljeni zraven legalnega orožja (3 kosi, za katere poseduje orožne listine), poseduje tudi ilegalno orožje oziroma vojaško orožje za katerega ne poseduje oziroma tudi ne more posedovati dovoljenj, saj gre za prepovedano orožje. Na podlagi pridobljene hišne preiskave, so policisti odkrili in zasegli avtomatsko vojaško puško, strelivo za to puško in vojaški bajonet ter še 1350 nabojev različnih znamk in kalibrov in več nabojnikov. Prav tako so zasegli manjšo količino posušene rastline za katero se sumi da je prepovedana droga konoplja rastlina, drobilnik in teleskopsko palico.

Osumljenemu so policisti odvzeli prostost in ga 2. 9. 2016 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

 

zaseg orozja kamnik 1

Foto: PP Kamnik

 

 

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
01.09.2016 – Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v Kamniku, kjer je povzročiteljica trčila v vozilo oškodovanca in odpeljala s kraja, ne da bi povzročitelju nudila svoje podatke. Policisti so povzročiteljico nesreče kasneje izsledili, razveselili pa jo bodo tudi z zajetnim plačilnim nalogom.

Oškodovancu je povzročiteljica nesreče s trčenjem povzročila za 600 eurov materialne škode.

 

VLOM V KLET V KAMNIKU
02.09.2016 – Policisti PP Kamnik so bili poslani v stanovanjski blok v Kamniku, kjer so ugotovili, da je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in oškodovancu odtujil kolo ter ga s tem oškodoval za cca. 850 eurov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

 

PROMETNA NESREČA V KROŽIŠČU PRI TRGOVINI LIDL
03.09.2016 – Policisti PP Kamnik so bili poslani na prometno nesrečo v krožnem križišču pri trgovini Lidl na Bakovniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se udeleženca že sama dogovorila, nastala pa je manjša materialna škoda, tako da pomoči in obravnave policistov nista potrebovala.

 

PREMIKANJE POHIŠTVA POVZROČILO SPOR MED NEKDANJIMA ZAKONCEMA
04.09.2016 – Policisti so bili poslani v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika, kjer je prišlo do spora med bivšima zakoncema zaradi premikanja pohištva.

Policisti so se na kraju z bivšima zakoncema pogovorili, nekdanjemu soprogu prijaviteljice pa izdali tudi globo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve