Naslovnica / ŠPORT / Državna prvaka v duatlonu sta Žiga Podgoršek in Monika Bartol

Državna prvaka v duatlonu sta Žiga Podgoršek in Monika Bartol

Sklepno dejanje na slovenski triatlonski sceni je ponovno izpeljal Triatlonski klub Trisport iz Kamnika. V Poslovni coni Komenda sta na tradicionalnem Ambrož duatlonu 2021, postala državna prvaka v sprint duatlonu Žiga Podgoršek in Monika Bartol.

Žiga Podgoršek (TK Utrip), ki je dan prej dopolnil 18. let je v ciljnem šprintu ugnal Ula Denšo (TK Ljubljana), tretji pa je bil Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica).

»Za mano je ena super tekma. Postal sem državni prvak v duatlonu. V super finišu sem ugnal Ula Denšo. Mislim, da si vsak želi na tak način zmagati. Bilo je vrhunsko, sicer malo hladno, ampak tudi na tak dan je treba dirkat,« je povedal zmagovalec Žiga Podgoršek

Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica) je pričakovano ubranila naslov državne prvakinje. Druga je bila Tanja Kompan (TK Trisport CSE Projekt), tretja pa Lara Mihevc (TK Logatec).

»Osvojila sem nov naslov državne prvakinje, zato sem zelo vesela. Tekma je bila lepo organizirana, vreme je zdržalo do konca, nekaj kapljic dežja je sicer padlo potem, ko smo že vsi opravili s kolesom,« je zadovoljno zaključila Monika Bartol.

Kljub hladnemu in vetrovnemu dnevu je v Komendi tekmovalo skoraj 80 otrok v cici duatlonu, 40 mladostnikov v super sprintu in 44 tekmovalcev v sprint triatlonu. Tekmovanj se je udeležilo tudi nekaj tekmovalcev kamniških klubov TK Trisport in TK Utrip.

Tako kot v sprint triatlonu je državno prvenstvo potekalo tudi v super sprintu. Državni prvaki v kategorijah so postali: Neža Pogačar, Žiga Podgoršek (oba TK Utrip), Tanja Kompan in Tomaž Pilih (oba TK Trisport CSE Projekt). Med podprvake so se uvrstili: Manca Maradin, Jana Levec (obe TK Trisport CSE Projekt)., Neža Gradišek, Grega Sušnik in Matjaž Gašperič (vsi TK Utrip). Prav tako pa smo imeli Kamničani predstavnike na 3. stopnički: Trisportovca Vito Pilih in Jana Lipovška ter Utripovca Črta Verbiča.

Za večino triatloncev je sezona zaključena. Nekateri bodo tekmovali še na mednarodnih tekmovanjih in pa seveda na številnih rekreativnih tekaških prireditvah, ki jih ponuja jesen.

Rezultati: https://prijavim.se/results/all

Nataša Planko