Naslovnica / ŠPORT / Državno prvenstvo v plezanju po večih letih ponovno v Kamniku

Državno prvenstvo v plezanju po večih letih ponovno v Kamniku

Pretekli vikend, 13. 10. in 14. 10.,  je pod organizacijo Plezalnega kluba Kamnik in pod okriljem Planinske zveze Slovenije, po večih letih v Kamniku ponovno potekalo Državno prvenstvo v plezanju.

Tokrat so se otroci mlajših in srednjih kategorij pomerili v balvanskem plezanju. Priprave v klubu so se pričele že v začetku oktobra, kjer je ekipa močnih fantov z ˝Luftvork˝ zunaj postavila novo plezalno steno in ogrevalno cono bodočim tekmovalcem in tako pripravila primeren prostor za ogrevnaje.

V sredo , četrtek in petek pa so se priprave zares začele. Potrebno je bilo odstraniti in očistiti vse oprimke s stene in pripraviti prazno platno postavljalcem balvanskih problemov, pripraviti tekmovalni prostor in urediti vse potrebno. Veliko pomoči in trdega dela se je izplačalo in tako je 160 tekmovalcev je čez vikend napenjalo svoje mišice in možgane.

Naši tekmovalci so v vseh kategorijah stali na stopničkah.

V soboto so tekmovanje odprli starejši dečki in starejše deklice. V dopoldanskem času so potekale kvalifikacije popoldan pa je sledilo finale. Prva kategorija in prve stopničke so kaj hitro sledile. Žiga Židan je pokazal kaj je trdo delo in vztrajnost. Priplezal si je finale in stopil na najvišjo stopničko ter tako osvojil svoje prvo zlato. Skupaj z Žigom je na stopničke stopil tudi Timotej Romšak, ki je osvojil 2. mesto.

Starejše deklice so pokazale kaj zmorejo, Dominka Kodra si je priplezala 3. mesto. Pia Mavec žal ni priplezala v finale, a vseeno osvojila odlično 14. mesto. Sledilo je tekmovanje za kadete in kadetinje. Aljaž Resnik je stal na 3. mestu, prav tako je Katra Mali osvojila bron in svoje prve stopničke državnega prvenstva.

Nedelja je bila namenjena mlajšim kategorijam. Ciciban Elija Baloh se je boril in na koncu osvojil 3. mesto. Mlajši deček Luka Jerman je ponovno pokazal svojo moč in stal na 2. mestu, Tiani Rajgelj pa se postavljeni problemi nekako niso podali in je na koncu osvojila 25. mesto.

Odlični rezultati, še boljše vzdušje in prvo tekmovanje Državnega prvenstva smo speljali zelo uspešno. Trenutno med klubi v skupnem seštevku stojimo na 3. mestu, zdaj pa nas čaka še veliko treningov in močne volje, saj sezone za enkrat še ni konec.

Lep plezalski pozdrav!!!

Ekipa Plezalnega kluba Kamnik

Besedilo: Ajda Mali
Foto: Nejc Sitar