Naslovnica / NOVICE / Drzni akrobati, čarobna Severa Gjurin in preglašeni zombiji

Drzni akrobati, čarobna Severa Gjurin in preglašeni zombiji

Včerajšnji leteči akrobati so na Glavnem trgu navduševali mlado in staro, izštekani Haiku Garden so proti koncu koncerta akustične zvoke zamenjali za “žaganje”, na samostanskem odru pa je poslušalce začarala Severa s svojim glasom.

Kakor so prebivalci in obiskovalci Kamnika že najbrž vajeni, se je program pričel z Diversity sejmom, vendar so mimoidoče zmotili ogromni železni viseči objekti na Glavnem trgu, ki so privabili obiskovalce pred oder že kar precej pred začetkom predstave. Ob šestih so trg zapolnili akrobati iz Zavoda Vitkar z nastopom Cirkus na mesec, ime predstave pa se je odlično povezovalo z videnim.

 

Nastopajoči, več v zraku kot na tleh, so izvajali točke na vrveh, železnih ogrodjih, v dvojicah in tudi sami, obiskovalci pa so nekajkrat pozabili dihati, saj je vse skupaj izgledalo ne le zanimivo temveč tudi nevarno.

Po zaključenih zračnih akrobacijah so na križišču ob Glavnem trgu nastopili The Rock s svojo Street Show predstavo, malo višje v Galeriji Pogled pa je istočasno potekal voden ogled razstave Pod drobnogledom časa.

Nekaj čez osmo uro so se v Parku mladih pričele karaoke. Kljub pivu in prepričevanju prijateljev so se na koncu za nastop odločile le tri skupine mladih, ena od njih tudi čisto prava glasbena skupina Before Time, ki danes nastopi tudi na bitki med skupinami. Poleg mladega benda so nastopili še organizatorji karaok z Dolino tiho, opogumili pa sta se še dve deklini, ki sta Park mladih zatresle s skladbo slovenske skupine Game Over.

Nižje na mestnem odru so nastopili Haiku Garden, ki so proti koncu koncerta naznanili, da imajo za vse oboževalce še presenečenje, nato pa svoje akustične inštrumente zamenjali za elektriko, kar je med poslušalci poželo navdušenje, med gledalci napetega filma z zombiji na Glavnem trgu, pa nekaj malega neodobravanja.

Dvorišče mekinjskega samostana pa je dodobra napolnila in zapolnila Severa Gjurin, ki je, ob spremljavi kitaristov Uroša Rakovca in Dejana Lapanje, z glasbo in svojim glasom pregnati večerni hlad ter pričarati prav lep in prijeten glasbeni večer.

Festivalsko dogajanje Kamfesta pa se seveda nadaljuje tudi na današnji praznični dan, ki bo, za prijeten konec dneva, začinjen tudi z dobršno mero črnega humorja.

Fotoutrinki 6. dne festivala Kamfest 2019