Naslovnica / Črna kronika / Drzni tatinski “odkupovalci” z belim kombijem

Drzni tatinski “odkupovalci” z belim kombijem

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini na območju Kamnika, ki so jo izvedli trije, zaenkrat še neznani storilci. Eden je lastnika hiše zamotil, druga dva pa sta ta čas iz hiše ukradla denar. Po dejanju so se s kraja odpeljali z belim kombijem.

Včeraj popoldne, okoli 13. ure, so bili policisti so bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena na območju Kamnika. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je šlo za precej značilen in pogost primer drzne tativine, pri kateri je neznani storilec na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o odkupu predmetov, medtem ko sta njegova pajdaša v tem času iz hiše odtujila denar in lastnika oškodovala za nekaj sto evrov, s kraja pa so se storilci odpeljali z belim kombijem.

Opis storilca: moški, visok okoli 175 cm, močnejše postave, kratkih temnih las, oblečen v svetlejšo srajco in temne hlače.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil, obenem pa občanom svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves
čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja policisti priporočajo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.