Naslovnica / NOVICE / Dvajset kamniških cin-cin protestov

Dvajset kamniških cin-cin protestov

Kolesarski protestniki, ki se ne strinjajo s trenutno vlado in njenimi ukrepi, obenem pa jih povečini skrbi tudi mačehovski odnos in ravnanje z naravo, že dvajset zaporednih petkov vztrajajo tudi v Kamniku.

Pred dobrimi dvajsetimi tedni, ko so protestniki na kolesih prvič podali na ulice več različnih slovenskih mest, si najbrž ni nihče mislil, da bodo njihovi protesti, ki se odvijajo vsak petek ob 19. uri, trajali tako dolgo, še manj pa, da bodo kolesarji protestniki, ki se na nek način vendarle borijo z mlini na veter, tako zelo vztrajni.

Že res, da v Kamniku, spričo oddaljenosti vladnih palač, petkovi kolesarski protesti niso tako množični kot v Ljubljani, so pa zato, navkljub temu, da gredo nekaterim posameznikom, predvsem vsevednim spletnim oz. šankovskim komentatorjem precej na živce, toliko bolj dobrovoljni.

Najbrž se zaradi kamniških protesniških kolesarjev vladi (še) ne tresejo hlače in stolčki, je pa vztrajno in mirno in javno izražanje svojega mnenja ter protestno nestrinjanje z obstoječim stanjem in načinom vladanja, v vsakem primeru dobrodošlo, saj navsezadnje lahko koristno služi kot opomin kamniškim lokalnim oblastem, da je v Kamniku kar nekaj vztrajnih in družbeno aktivnih občank in občanov, ki jim ni vseeno ne za dogajanje v naši državi, ne v naši občini.

Predvsem zaradi tega, ker jih je precej več, kot se jih vsak petek popoldne povzpne na svoja kolesa in s trobljenjem, zvonjenjem in piskanjem opozarja, da jim nekdo vendarle opazuje in gleda pod prste ter da je lahko kolesarski protestni cin-cin, slej ko prej, lahko tudi navček kake (lokalne) politične kariere.