Naslovnica / Črna kronika / Dve gasilski posredovanji

Dve gasilski posredovanji

Gasilci so danes na pomoč najprej priskočili onemoglemu občanu, nekoliko kasneje pa so skočili še do pivnice oz. pivovarne v Šmarci, kjer pa niso gasili žeje.

Pomoč onemogli osebi

Kamniški gasilci so danes zabeležili že dve intervenciji, pri čemer so najprej, okoli 14:30, posredovali na ulici Josipa Ogrinca, kamor so jih na pomoč poklicali zaskrbljeni sorodniki starejše neodzivne osebe, ki se je nahajala zaklenjena v hiši.

Gasilci PGD Kamnik so, ob prisotnosti policistov, s tehničnim posegom najprej odprli vhodna vrata, nato pa, kot navaja Uprava za zaščito in reševanje, onemogli osebi pomagali do prihoda reševalcev NMP Kamnik.

Nevihta v Šmarci

Okoli 17. ure so bili gasilci na pomoč poklicani tudi v Šmarco, kjer jo je zagodla popoldanska nevihta. Le-ta je s pročelja poslovne stavbe odtrgala oglasni pano, ki je pri padcu razbil steklo tamkajšnje pivovarne oz. pivnice, zaradi česar je grozilo, da bo voda oz. deževnica zalila tudi prostore.

 

Ker dobrega piva ne gre onesnažiti z vodo, so na pomoč priskočili gasilci PGD Šmarca in Kamnik, ki so padli pano odstranili, prostor pa zaščitili do prihoda steklarja.

Če so se po končani intervenciji morda zasluženo odžejali oz. pogasili žejo, pa jim tega zagotovo ne moremo niti najmanj zameriti, ampak jim lahko zaželimo kvečjemu »Na zdravje!« in čim bolj miren preostanek dneva.