Naslovnica / Črna kronika / Dve hudi gorski nesreči v Kamniških planinah
Simbolična fotografija.

Dve hudi gorski nesreči v Kamniških planinah

Včeraj popoldan sta se na območju Kamniških Alp domala sočasno zgodili dve gorski nesreči, pri čemer je življenje izgubil planinec, ki ga je na Mrzli gori spodnesel plaz, medtem ko jo je turni smučar pod Brano utrpel poškodbe.

Gorski reševalci so se včeraj popoldne, nekaj pred 14. uro, skorajda sočasno dobili obvestilo o dveh gorskih nesrečah.

Smrt na Mrzli gori

Najprej so bili, ob 13.44 obveščeni, da je na Mrzli gori snežni plaz spodnesel planinca, planinec pa je pri tem utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju dogodka.

Na prizorišču so posredovali gorski reševalci GRS Celje, ki so preminulega planinca s pomočjo helikopterja SV prepelji v dolino in ga predali pogrebni službi.

Padec turnega smučarja v prepad

Le nekaj minut zatem, ob 13.52, pa so bili gorski reševalci obveščeni o še eni nesreči, in sicer o padcu smučarja, ki je smučal z Brane v smeri proti Kamniškemu sedlu, pri čemer je nesrečno zdrsnil po strmem pobočju in padel v globel, kjer je poškodovan obležal.

Poškodovanemu smučarju so na pomoč priskočili gorski reševalci GRS Celje in GRS Kamnik, ki so, ob pomoči helikopterja Slovenske vojske ponesrečenca dvignili z vitlom ter prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.