Naslovnica / Črna kronika / Dve žrtvi jeklene erekcije na Kolodvorski

Dve žrtvi jeklene erekcije na Kolodvorski

Potopni stebriček na Kolodvorski ulici sta zapored naskočila kar dva voznika, razlite motorne lubrikante pa so morali očistiti gasilci.

Včeraj popoldne, okoli 18.20, je v potopni stebriček na Kolodvorski ulici v Kamniku najprej trčil voznik, ki mu je nenadna erekcija količka prekrižala pot, naskočeni stebriček pa v samoobrambi svoje čvrsto želo zasadil v drobovje vozila. Vozilo je po bližnjem srečanju z jekleno ekrekcijo, kot od pijanega lovca zadeta srna, nezanesljivo odpeljalo naprej, za njim pa se je, kakor za hudo vznemirjenim polžem, vlekla sluzasto mastna sled.

Kot bi nesrečni stebriček že v prvem trčenju ne utrpel dovolj hudih poškodb, pa se je, le nekaj minut zatem, vanj z osebnim vozilom zaletel še drugi voznik. Ampak stebriček se, navkljub že drugemu zaporednemu napadu, še vedno ni vdal, temveč se je, četudi je bil že pošteno ranjen, v zadnjih vzdihljajih zaril v podvozje drugega plehnatega napadalca, ki je, krvaveč motorno olje, na njem obtičal kot na čeri nasedla ladja.

Na pomoč naravi, stebričku in nasedlima voznikoma, so urno prihiteli vrli gasilci PGD Kamnik, ki so mastno, kakih 200 metrov dolgo mavrično kačo, ki je s svojo spolzkostjo ogrožalo trtice občanov in ribji živelj, hiteli posipati z vpojnim sredstvom, da pa se spolzka strupenjača ni mogla skriti v odtočni jašek, pa so le-tega zatesnili ter, za dobro mero, na koncu še očistili in pometli cestišče.

 

K sreči je vse skupaj, če odmislimo pločevino, minilo brez poškodb človeških žrtev, kljub temu pa je na vozilih, še posebej pa na stebričku nastala velika gmotna škoda.