Naslovnica / ŠPORT / Dvojna zmaga: Jure Belak pred Boštjanom Hribovškom na XC Stazine

Dvojna zmaga: Jure Belak pred Boštjanom Hribovškom na XC Stazine

Gorski kolesar kamniškega Calcit Bike Teama Jure Belak je zmagovalec zadnje dirke Zimske lige Istre in Kvarnerja, XC Stazine pri Reki. Belak je na koncu za pet sekund premagal klubskega kolega Boštjana Hribovška. Jan Starman je bil 24., Jan Starman pa prvi v kategoriji do 15 let.

“Z Boštjanom sva se odločila, da bi bilo dobro za trening narediti še kakšen start. Od začetka se je ob nama vozil še en tekmovalec Meridiane, potem pa sva ostala sama in si ga nametavala. Na koncu sva v cilj prišla drug za drugim, jaz tokrat prvi,” je bil kratek in jedrnat Belak.

Rok Naglič je v dresu cestne ekipe Meblojogi nastopil na etapni dirki Istarsko prolječe, najboljšo etapno uvrstitev je dosegel zadnji dan, ko je bil 67., skupno je končal na 105. mestu.

“Z nasmehom uspešno končana moja prva cestna etapna dirka. Doživel sem skoraj vse, v tretji etapi tudi padec, ki pa se je na srečo končal zgolj s praskami. Po besedah ostalih kolesarjev, ki so to dirko odpeljali že večkrat, je bila to ena izmed težjih in hitrejših dirk v zadnjih letih. Hvala vsem fantom, ki so me kljub temu, da sem bil novinec, lepo sprejeli,” je po koncu povedal Naglič.

Prihodnjo nedeljo se v Vrtojbi začne domača sezona v gorskem kolesarstvu, na sporedu so XC Griči.

Calcit Bike Team