Naslovnica / NOVICE / Eko resort je zaprl vrata, s tem pa tudi del Koželjeve planinske poti in dostop do rečnega obrežja

Eko resort je zaprl vrata, s tem pa tudi del Koželjeve planinske poti in dostop do rečnega obrežja

Zgodba Eko resorta v Godiču, znamenite ter precej priljubljene turistične atrakcije, ki je istočasno tudi razvpita črna gradnja, dobiva novo poglavje, saj se vrata Eko resorta (začasno?) zapirajo, kar pa utegne biti problematično, saj se s tem zapira oz. prekinja tudi del Koželjeve planinske pešpoti iz Kamnika v Kamniško Bistrico.

Po dolgotrajnih in številnih zapletih ter preigravanjih glede vseh potrebnih dovoljenj v zvezi z Eko resortom, so le-temu pred slabim mesecem odklopili elektriko. Odklop elektrike so v Eko resortu nekaj časa oz. do konca sezone sicer reševali s pomočjo večjega generatorja električne energije, vendar se je vodstvo družbe Palmieri d.o.o., ki jo vodi Matjaž Zorman, odločilo, da se vrata Eko resorta  (začasno?) zaprejo, celoten kolektiv pa odide na Zavod za zaposlovanje.

Iz poslovnega vidika je odločitev vodstva družbe sicer povsem razumljiva, težava pa nastane s tem, da se z zaprtjem vrat ograjenega Eko resorta v Godiču zapira tudi del starodavne pešpoti domačinov in planinske Koželjeve poti Kamnik – Kamniška Bistrica, hkrati pa onemogoča prost dostop do obrežja reke Kamniške Bistrice, kar je v nasprotju z Zakonom o vodah, obenem pa je brežina reke na omenjenem območju v dobršnem delu tudi v lasti Republike Slovenije.

Obrežje reke Kamniške Bistrice pri Eko resortu je v večji meri last Republike Slovenije. Vir: PISO

Zakonodaja namreč ne dovoljuje postavljanja objektov ali drugih ovir na vodnem oz. priobalnem zemljišču, lastnik ali drug posestnik vodnega, priobalnega ali drugega zemljišča pa mora vsakomur dopustiti neškodljiv prehod čez svoje zemljišče do vodnega ali morskega dobra, razen v izjemnem primeru, če je to nujno zaradi varovanja življenja in zdravja ljudi, ne pa tudi morebitnega premoženja, za kršitve pa so (za pravne osebe) predvidene visoke kazenske sankcije, ki znašajo kar od 4 do 125 tisoč evrov.

Prek Eko resorta poteka tudi del planinska Koželjeva pot od Kamnika do Kamniške Bistrice. Vir: PISO

Kot nam je že pred časom v kratkem priložnostnem pogovoru pojasnil Matjaž Zorman, so se za ta ukrep »zaprtih vrat« odločili iz varnostnih razlogov, zaprta vrata pa so med okoliškimi prebivalci, ki so vprašanja v zvezi s tem naslovili tudi na nas, že sprožili nekaj nejevolje in hude krvi.

Nadejamo se, da bodo v Eko resortu, v izogib novim, dodatnim zapletom in sporom s sokrajani in sprehajalci, nenazadnje pa tudi morebitnim kaznim, kljub temu, da Eko resort ne bo odprt, omogočili prost in neoviran prehod.

Če pa bo njihovo morebitno trmasto vztrajanje pri popolnem zaprtju in onemogočanju prostega prehoda ter dostopa znova priklicalo kakega inšpektorja, pa bi le-temu srčno priporočili, da se iz istega razloga sprehodi ne sprehodi zgolj po Eko resortu, ampak tudi po obeh bregovih reke Kamniške Bistrice, vsaj še kak kilometer višje in nižje, saj utegne že v neposredni bližini najti in našteti še kopico podobnih, če ne še hujših kršitev in neupravičenega prilaščanja rečnih brežin.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve