Naslovnica / NOVICE / Ekonomiada 2016 na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra

Ekonomiada 2016 na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra

Srečanje mladih je že samo po sebi vesel dogodek, če pa se zberejo  vrstniki iz večine slovenskih ekonomskih šol in se med seboj pomerijo v znanju, veščinah in spretnostih resnega trgovanja z vrednostnimi papirji na nenavaden, dinamičen in igriv način, nastane iz vsega skupaj domala resničnostni šov. In prav to se je danes dogajalo v Kamniku.

ekonomiada 1

Po uvodnih ceremonijah in nastopih dijakov GSŠRM Kamnik ter obveznem fotkanju v Domu kulture so nastopajoči dobili natančna navodila in sestavili ekipe.

Igra se je začela! In to kakšna! Pravila so bila  tako zapletena, da je že to v žile tekmovalcev pognalo dokajšno dozo adrenalina. A kot zagnani mladi ekonomisti so se v športnem duhu, k temu so pripomogla tudi športno izbrana imena ekip, pognali po poteh srednjeveškega Kamnika, ki jim je nastavil eno preizkušnjo za drugo. Vse iz sveta vrednostnih papirjev in trgovanja. Za popotnico so dobili 100 rudolfov (RM), z njimi v žepu pa so trli trde orehe in nabirali točke oziroma vrednostne papirje vse do končne postaje na GSŠRM. Bogastva niso nabirali le z rudolfi, osvajali so ga tudi s spoznavanjem mesta.

 ekonomiada 7

Ker igra in napenjanje možganov zlakoti, se je sklepni del  odvijal na GSŠRM po prisluženem kosilu. Kot pa smo navajeni že iz življenja in politike, je veliko vsega odvisno tudi od sreče ter naših voditeljev. Tako so kapital v obliki točk, ki so jih dopoldan prislužili dijaki, lahko še povečali ali zapravili ravnatelji in mentorji, in to s kolesom sreče ter športno spretnostjo. Kot odličen navdih za nadaljnje učenje pa se je izkazalo, da so zmagali tisti, ki so tudi sicer z znanjem pridobili največ točk, tako jih še tako nespretno vodstvo ne bi moglo pognati v stečaj!

 ekonomiada 5

In kdo so zmagovalci 3. EKONOMIJADE? To je Šolski center Ptuj, in prav oni bodo naslednji gostitelji prireditve, kot je bila današnja. No, to bo sicer težko, kernaša je bila vrhunska. Zato vsa zahvala dijakom, mentorjem, organizatorjem in ravnatelju!

Besedilo in fotografije: GSŠRM Press