Naslovnica / Črna kronika / Evakuacija obiskovalcev z Velike planine

Evakuacija obiskovalcev z Velike planine

Zaradi okvare nihalke na Veliko planino je bila sprožena evakuacija obiskovalcev s planine, ki se bodo  v dolino vrnili po cesti.

Ker je na Veliki planini prišlo do okvare krmilnega sistema nihalke, odprave okvare pa vsaj zaenkrat še ni možno časovno opredeliti, je bila, v sodelovanju z gorskimi reševalci, gasilci in Civilno zaščito Kamnik, nekaj pred 15. uro sprožena organizirana evakuacijska akcija, s katero bo poskrbljeno, da se bo kakih 150 obiskovalk in obiskovalcev Velike planine, ki so se na planino pripeljali z nihalko, varno vrnilo v dolino.

Transport obiskovalcev, ki so se zbrali na Zelenem robu že poteka, pri čemer je večja skupina obiskovalcev z Zelenega roba krenila peš proti Ušivcu, kjer jih že čaka prevoz do Kamnika oz. do parkirišča pri spodnji postaji nihalke v Kamniški Bistrici, medtem ko preostale obiskovalce gorski reševalci, gasilci in zaposleni na Veliki planini do točke organiziranega prevoza vozijo s terenskimi vozili. Tekom popoldneva oz. večera pa bo poskrbljeno tudi za morebitne zamudnike, ki morda še niso bili seznanjeni z okvaro nihalke, s katero se še vedno nameravajo vrniti v dolino.

 

Evakuacija oz. transport obiskovalcev z Velike planine poteka tekoče in brez posebnosti, udeležencem pa je, vsaj zaenkrat, precej naklonjeno tudi oblačno vreme brez vetra.