Naslovnica / NOVICE / Festival piva je v Kamnik privabil več kot dva tisoč obiskovalcev

Festival piva je v Kamnik privabil več kot dva tisoč obiskovalcev

Včeraj se je v centru Kamnika odvil festival piva, ki pa je požel toliko odobravanja in veliko udeležbo, da bržkone ni zadnji.

Obiskovalci so od štirih popoldne imeli možnost poizkusiti piva iz desetih različnih mikro-pivovarn iz Slovenije, skoraj polovico vseh pa so predstavljale lokalne pivovarne; predstavili so se kamniški Mali Grad, Maister Brewery, Domača pivovarna pod Menino planino in Barut brewing and blending, iz širše okolice pa so prišli Hopsbrew pivovarna, HumanFish, Pelicon, Ressel, Reservoir Dogs in Green Gold Brewing.

Poskrbljeno pa ni bilo le za žejo obiskovalcev, lačni so se lahko okrepčali pri stojnicah 7 Burger, Mangoop Burger in v Mojčini Vratarnici. Za vzdušje in glasbo sta poskrbeli skupini The Dreams in B-kompleks, svojevrsten val navdušenja pa so poželi motoristi in motoristke iz 23 držav, ki so se v sklopu Združenja Gold Wing Slovenija pripeljali do Glavnega trga in se kasneje postavili na ogled.

Lahko rečemo, da je Festival piva požel precejšen uspeh in dokazal da je Kamnik, kot so v sporočilu za javnost zapisali soorganizatoriji dogodka, mesto kjer se Alpe končajo in dobro pivo začne.

Laura Hribar