Naslovnica / KULTURA / »FKK OFF!« – Zaključna razstava Foto kluba Kamnik

»FKK OFF!« – Zaključna razstava Foto kluba Kamnik

V avli Doma kulture Kamnik so člani Fotografskega kluba Kamnik sinoči odprli svojo že 6. letošnjo razstavo, ki je hkrati tudi zadnja v letošnjem letu.

Na razstavi, ki so jo poimenovali FKK OFF, se s svojimi fotografijami predstavlja 11 avtorjev in avtoric, fotografije pa so povečini nastale na njihovih individualnih fotografskih potepanjih, bodisi zgolj po domači kopalnici, bodisi po tujih in eksotičnih krajih. Tovrstna fotografska potepanja niso povsem nedolžna in od muh, saj avtorji z njih ne prinašajo zgolj spominov z vrste različnih dogodivščin ter nepregledne kopice posnetih fotografij, ampak so pri svojem delu lahko izpostavljeni tudi različnim nevarnostim, denimo žuljem, tatvinam dragocene fotografske opreme, ali morebiti celo pastem zakonskega jarma.

Avtorji tokratne razstave: Klara Galičič, Maša Kotnik, Katja Jeras, Simon Podgoršek, Dušan Letnar, Robert Novak, Mateja Ravnikar, Maja Jemec, Jana Nakrst Dragaš in Blaž Janežič, fotografij tokratne razstave niso zgolj posneli, ampak so jih, kolikor to pač dopušča priložnostno razstavišče Doma kulture, svojevrstno umestili tudi v razstavni prostor.

 

Kot že rečeno, gre za zadnjo letošnjo razstavo Fotografskega kluba Kamnik, ki si jo bo v avli Doma kulture Kamnik moč ogledati vse do sredine januarja prihodnjega leta, lahko pa smo prepričani, da bodo člani in članice FKK vsaj tolikšno število razstav kot letos, pripravili tudi v prihodnjem letu.