Naslovnica / Trači in tračnice / Fool nation odprli novo sezono glasbenih večerov Pod skalo

Fool nation odprli novo sezono glasbenih večerov Pod skalo

S sinočnjim nastopom mlade kamniške skupine Fool Nation se je v Oubu Pod skalco začela nova sezona glasbenih večerov, ki utegnejo, tako kot že lani, popestriti kar nekaj dolgih jesensko-zimskih večerov.

Rock/blues zasedba, ki jo sestavljajo Anže Babnik – kitara, vokal, Žiga Babnik – bas kitara, Andraž Balantič – kitara, vokal in Jaka Šinko – bobni, kamniškemu občinstvu ni povsem neznana, saj so fantje pred tem že nastopali pod imenom The Clueless, so pa pred časom spremenili ime. Bržčas se fantje še nekoliko iščejo, ampak sodeč po spremembi imena, očitno počasi tudi dozorevajo. Če še pred časom »niso imeli pojma«, potem so se zdaj že aklimatizirali kot pripadniki »norega naroda«. Zato se že v naprej veselimo njihovega obetavnega glasbeno-evolucijskega razvoja, še posebej v primeru, da v svoje vrste sprejmejo še harmonikarja in se morda podajo celo v narodno-zabavne vode, kar je povsem mogoče, saj fantje pravijo, da se neradi glasbeno omejujejo, temveč se raje prepuščajo domišljiji in improvizaciji. Bomo videli, najbrž pa tudi slišali.

fool nation 2

 

Domišljiji in improvizaciji, pa se očitno radi prepuščajo tudi v Pubu Pod skalco, kajti te dni ne moč na njihovem točilnem pultu najti tudi prav posrečen prigrizek, ki so ga poimenovali »Tuhinjski muffin«. Gre za zanimivo kulinarično improvizacijo oz. kombinacijo t.i. »muffinov« in kamniške kajžarske klobase, inovativen prigrizek, ki je kot nalašč, da ga poplaknemo s požirkom piva.

thinski mafin 1
Ker se Kamničani in Kamničanke s kavčev radi pritožujemo, da se v mestu nič ne dogaja, je bil temu primeren tudi sinočnji obisk prvega podskalskega glasbenega večera v novi sezoni. Kake hudo pretirane gneče ni bilo, saj se je nastop mladih glasbenikov, razen stalnih gostov, ki so nastopu prisostvovali domala po nesreči, v kvartir Pod skalo privabil še nekaj njihovih prijateljev in prijateljic, medtem ko je skupina bržčas še premlada, ali vsaj premalo poznana, da bi lahko poročali tudi o morebitnih histeričnih izgredih, ki bi jih zagrešile njihove oboževalke.

Kakorkoli že, hvala bogu, da imajo Pod skalco precej smisla tudi za klubsko sceno, ki v Kamniku, za razliko od veselic, nekako kar noče in noče zaživeti, ampak najbrž bo moralo preteči še nekaj Bistrice, da se bomo navadili, da je moč zabaven večer preživeti tudi kako drugače kot na kavču pred televizorjem.

Pod skalco bo veselo že prihodnjo soboto, 31. oktobra 2015, ko bo na vrsti tradicionalni »čarovniški žur«, medtem ko boste ljubitelji piva lahko prišli na svoj račun že v četrtek, 29. oktobra, ko je na vrsti prvo srečanje pivoljubcev v novi sezoni.

Foto: Matic Maček, Kamnik.info

X