Naslovnica / KULTURA / Fotografska razstava kot napoved skorajšnjega Pravljičnega festivala

Fotografska razstava kot napoved skorajšnjega Pravljičnega festivala

Danes popoldan je bila v preddverju občinske stavbe odprta fotografska razstava Luke Dakskoblerja – »Prvih pet pravljičnih let: Križnikov pravljični festival«.

Luka Dakskobler se je s fotografijami, ki si jih je od danes naprej moč ogledati tudi na hodnikih občinske stavbe, predstavil že lani ob odprtju Križnikovega festivala v Parku pod lipami v Motniku, kar ni nič nenavadnega, saj je uradni fotograf Križnikovega pravljičnega festivala, ki je v svoj objektiv ujel nekajletno živopisen utrip motniškega pravljičnega festivala.

Gre za priznanega fotografa, doma in v tujini večkrat nagrajenega fotoreporterja in dokumentarnega fotografa, njegove fotografske zgodbe pa so bile objavljene v mnogih uglednih revijah. Fotografira kulturne in druge dogodke, pa tudi socialne, okoljske in druge aktualne teme.

Odprtje razstave, ki ga je povezovala Breda Podbrežnik Vukmir, odprl pa župan Marjan Šarec, je bil obogaten s kulturni program v katerem sta nastopila pripovedovalka in avtorica Irena Cerar ter glasbenik Matic Smolnikar, ki sta družno povedala ljudsko pravljico Z vsem zadovoljen, ki jo je zapisal Gašper Križnik.

 

Razstava, ki jo imamo lahko tudi za zgodnjo napoved letošnjega Križnikovega pravljičnega festivala, bo v prostorih Občine Kamnik na ogled do ponedeljka, 5. junija 2017, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.