Naslovnica / KULTURA / Fotografski natečaj KFBK: “V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje”

Fotografski natečaj KFBK: “V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje”

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik objavlja fotografski natečaj z naslovom V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje. Naslov smo si izposodili v pesmi Daneta Zajca (1929-2005) z naslovom Jesen, jesen (1955). 

Udeležence fotografskega natečaja vabimo, da se odpravijo v naravo in s fotografskim objektivom skušajo na najbolj izviren in prepričljiv način ujeti jesensko vzdušje. Ker želimo, da bi bil natečaj dostopen najširšemu krogu, vas posebej vabimo, da za fotografijo uporabite svoj mobilni telefon.

Pravila fotografskega natečaja

Vsak udeleženec natečaja lahko sodeluje z največ tremi (3) barvnimi ali črno-belimi fotografijami. Pričakujemo fotografije v jpg, jpeg ali png formatu.

Fotografije lahko sami poljubno obdelate, vendar prosimo, da vanje ne vključujete besedil, napisov in drugih nefotografskih elementov. Želimo, da motiv, ki ste ga ujeli v svoj objektiv, govori sam zase.

Udeleženci naj svoje fotografije pošljejo najkasneje do 21. novembra 2020 na e-naslov andrej.kotnik@kam.sik.si in erika.poljansek@kam.sik.si. Kot zadevo v e-pošti navedite Za fotonatečaj.

V spremno besedilo e-pošte vključite svoje osebne podatke (ime, priimek in kontaktni e-naslov) ter naslednje izjave:

Podpisani izjavljam,
  • da sem avtor fotografij, s katerimi se prijavljam na fotografski natečaj V škrlat oblači veje, povsod bogastvo seje.
  • da Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik dovoljujem, da moje fotografije, v primeru uvrstitve med najboljša izbrana dela, vključi v razstavo.
  • da Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov za namen izvedbe fotografskega natečaja in načrtovane razstave, vključno z javno objavo imena in priimka avtorja razstavljenega ali nagrajenega dela.

 

Strokovna žirija

Člani strokovne žirije so:

  • Anamarija Stibilj Šajn, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka
  • Lojze Kalinšek, likovni pedagog
  • Ana Stanovnik Perčič, Foto klub Kamnik

Strokovna žirija bo izbrala: 1 najboljše delo, 2 nagrajeni deli in dodatnih 10 del, ki bodo vključena v razstavo.

Nagrade

Prva tri najboljša dela bodo nagrajena z lepimi knjižnimi nagradami.

Objava rezultatov

Rezultati fotografskega natečaja bodo objavljeni na spletni Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik (www.kam.sik.si) strani najkasneje do 15. 12. 2020.

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik