Naslovnica / ŠPORT / Franc Sitar in Mitja Mali sta zmagovalca 1. medobčinske namiznoteniške lige

Franc Sitar in Mitja Mali sta zmagovalca 1. medobčinske namiznoteniške lige

Ob zaključku 1. Ekipne medobčinske lige Kamnik 2019 v namiznem tenisu sta najbolj nasmejana bila člana ekipe Teniški klub Duplica: Franc Sitar in Mitja Mali.

Po treh mesecih hudih in izenačenih tekem, ki so potekale v OŠ Marije Vere, sta redni del lige končala na prvem mestu. Odlično formo sta prenesla tudi na zaključno »final eight« tekmovanje najboljših osem ekip, ki smo ga izvedli v nedeljo 24. marca. V četrt finalu sta premagala ekipo Kimi Trzin (Matjaž Horvat, Roman Mlakar, Anton Komatar in Andraž Malkoč Korez), v polfinalu ekipo Loke-Tuhinj (Ivo Zelič, Tomaž Zelič in Tilen Klopčič) in v super finalni tekmi še ekipo B-Forma Domžale (Gašper Goropečnik, Andrej Pasičnik). Prijetno so na tretjem mestu presenetili in več kot zasluženo prišli do bronastih kolajn člani ekipe Medvode (Janez Bergant, Simon Turinek in Krešimir Kiršner). Izvrstni igralci iz Društva upokojencev Kamnik: Davor Gregorc, Tone Klemenc in Božo Rojc so nam pokazali, da se kvaliteten namizni tenis lahko igra tudi po šestdesetem letu. Najmlajši igralci lige: Matej Močnik, Andraž Škrlj, Evan Pirc, Ambrož Stele, Nejc Vidmar, Andraž Malkoč Korez in Tim Berk Skok, učenci kamniških osnovnih šol, so opozorili na se, dosegli nekaj lepih zmag in nam nakazali, da bodo v prihodnosti vrhunski igralci.

Pohvaliti moramo vse igralce iz vseh 15 nastopajočih ekip 1. Lige za prikazano zagnanost, vztrajnost, borbenost, obnašanje in za viden napredek v kvaliteti igre. Za brezhibno izvedbo zahtevnega in dolgotrajnega tekmovanja sta poskrbela predsednik in trener Namiznoteniškega kluba Kamnik Željko Đurić in Boris Hribar.

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu bo potekalo v OŠ Marije Vere v nedeljo 31. marca z začetkom ob 9:00 uri. Tekmuje se v treh kategorijah do 40 let od 40 do 60 let in nad 60 let starosti. Prijazno vabljeni:  igralke in igralci da nastopijo in vsi ljubitelji športa, da gledajo in da navijajo. Tekmovanje izvajamo v počastitev občinskega praznika rojstnega dneva generala in pesnika Rudolfa Maistra Vojanova.

Zapisala: Tjaša Žibert, Namiznoteniški klub Kamnik

X