Naslovnica / Trači in tračnice / Galopovci z “Novim življenjem” za več otrok in rast natalitete

Galopovci z “Novim življenjem” za več otrok in rast natalitete

Člani in članica ansambla Galop se s svojim novim komadom in videospotom, ki so ga naslovili »Novo življenje«, aktivno vključili v promocijo povečanja števila rojstev in s tem povezanih dejavnosti, ki zagotovo edine, vsekakor pa najbolj učinkovito, zagotavljajo nadaljnji obstoj slovenskega naroda.

Novo pesem so posvetili veselju ob novem življenju, kakršnega so bili, vsaj nekateri izmed njih, že deležni tudi sami, medtem ko ostali člani zagotavljajo, da se, razen glasbi, dejavnostim, ki vodijo do novega življenja, aktivno in pozorno posvečajo v vseh možnih trenutkih.

Glavno vlogo v videospotu, ki je bil deloma posnet tudi v Arboretumu Volčji Potok, so odigrali kar njihova pevka Nina in njen »Domačin« Gregor ter njun naraščaj, za katerega se nadejamo, da se bo v prihodnjih letih povečal do popolne zasedbe družinskega otroškega kvinteta.

Naj spomnimo, da so Galopovci, ki letos praznujejo deset letnico delovanja, lani postali ljubljenci oz. zmagovalci občinstva na festivalu narečnih viž v Škofji Loki, glede na tematiko njihove nove skladbe pa kaj radi verjamemo, da bo uspešnica postala tudi skladba »Novo življenje«.

Ne smemo namreč pozabiti, da je dobršen del Slovencev na svet privekal prav po zaslugi narodno zabavne glasbe in veselic, še posebej tisti, ki so na veselico prišli z očetom, z veselice pa odšli z mamo.

Ker pa sta njihova nova skladba in videospot med občinstvom že naletela na lep sprejem in pozitivne odzive, so člani ansambla Galop, ki še niso bili deležni veselja ob novem življenju, prišli na idejo, da bi za svoj naslednji projekt pripravili skladbo in videospot s poučno vsebino posvečeno aktivnostim, ki vodijo do tovrstnega veselja.

Po informacijah iz dobro obveščenih šankarskih krogov fantje zagotavljajo, da bodo glavne vloge v morebitnem novem videospotu tokrat z veseljem prevzeli kar sami, zaradi česar že pridno vadijo in loščijo vsak svoj inštrument. Če bo potrebno, pa bodo za mentorsko pomoč zaprosili tudi svoje starejše in bolj izkušene glasbene kolege. Vse kandidatke, ki bi želele z njimi nastopiti v prihodnjem videospotu pa obveščajo, da jih bodo k sodelovanju povabili prek javnega povabila na avdicijo, ki ga bomo z veseljem objavili tudi na našem portalu.