Naslovnica / NOVICE / Gašenje požara in reševanje v Eko resortu

Gašenje požara in reševanje v Eko resortu

V Eko resortu v Godiču je zagorelo v eni izmed tamkajšnjih počitniških hišic, požar pa so uspešno pogasili gasilci in gasilke iz več okoliških prostovoljnih gasilskih društev ter tudi gorski reševalci, ki so z lovske opazovalnice rešili osebo, ki ji je zastalo srce.

Vćeraj ob 17. uri so bili gasilci več okoliški gasilskih društev obveščeni, da je zagorelo v eni od lesenih hišk v godiškem Eko resortu, pri čemer je ena oseba ostala ujeta v goreči hiški.

Na kraj požara so prihiteli gasilci in gasilke PGD Kamniška Bistrica, PGD Gozd in PGD Tunjice, ki so iz gorečega objekta uspešno rešili poškodovano osebo, sam objekt pa pogasili. Žal pa se je med reševanjem in gašenjem eden izmed gasilcev tudi poškodoval, zaradi česar mu je na pomoč priskočila druga gasilska enota.

Prvo pomoč poškodovanim osebam so nudili gasilci – prvi posredovalci, ki so ponesrečence oskrbeli, plameni zublji pa so med tem zajeli tudi sosednji objekt, vendar so ogenj gasilci, ki so se z vodo iz bližnje reke oskrbovali s pomočjo vodnih črpalk, tudi tu uspeli uspešno pogasiti.

Burno dogajanje ter vzpon na lovsko opazovalnico, pa je preveč obremenilo srce enega izmed obiskovalcev, zaradi česar so bili na pomoč poklicani tudi gorski reševalci GRS Kamnik, ki so obolelo osebo, s pomočjo vrvne tehnike, varno spravili s stolpa.

Zakaj je v Eko resortu prišlo do požara zaenkrat še ni znano, izključena pa je možnost, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi …

Tako nekako bi se najbrž glasila  novica, če bi v Eko resortu včeraj zares prišlo do požara, k sreči pa je bila vse skupaj zgolj uspešno izvedena sektorska gasilska in reševalna vaja v okviri meseca požarne varnosti, na kateri je družno sodelovalo več kot 60 gasilk in gasilcev ter gorskih reševalcev, ki so na vaji pokazali dobro mero znanja in uigranosti, s samo vajo pa pridobili še nekaj novih ter dragocenih izkušenj, ki jim utegnejo priti prav, ko bodo morali znova priskočiti na pomoč.

Sektorsko gasilsko in reševalno vajo v Eko resortu si je z velikim zanimanjem ogledalo tudi kar precej okoliških krajanov in krajank, ki so na svoje gasilce, gasilke in reševalce nedvomno zelo ponosni, nenazadnje pa imajo, zaradi zavedanja, da so jim vrli fantje in dekleta v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč, tudi precej mirnejši spanec.

Foto utrinki s sektorske vaje Eko resort 2019