Naslovnica / Poplave Kamnik 2023 / Gasilci bodo nocoj celo noč dežurali tudi na terenu

Gasilci bodo nocoj celo noč dežurali tudi na terenu

Tekom nocojšnje noči, za katero je napovedano burno vremensko dogajanje, bodo gasilci celo noč aktivno spremljali dogajanje na terenu, na najbolj kritičnih točkah pa je za vsak slučaj v pripravljenosti tudi gradbena mehanizacija.

Negotovost pred napovedani neurjem s padavinami in močnim vetrom, bo bržkone tudi marsikaterega prebivalca naše občine prikrajšal za miren spanec, bržkone pa prebivalci krajev, ki jih je avgustovska ujma najbolj prizadela, najverjetneje sploh ne bodo zatisnili oči.

Kljub temu, da vremenska napoved z rdečim opozorilom ni najbolj obetavna, je precej bolj pomirjujoče vsaj dejstvo, da so vse intervencijske službe, ki delujejo v okviru Civilne zaščite Kamnik, v polni pripravljenosti.

Po besedah Jožeta Oblaka, člana Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik in vodjo intervencije, s katerim smo se pogovarjali nocoj okoli 19. ure, bodo gasilke in gasilci PGD Kamnik, PGD Šmarca, PGD Tunjice, PGD Kamniška Bistrica in PGD Gozd oz. krajev, ki jih je avgustovska ujma na Kamniškem najbolj prizadela, celo noč v pripravljenosti, kot je še dodal, pa je Občinski štab Civilne zaščite Kamnik preventivno poskrbel za vse ukrepe, ki so potrebni, da se, v primeru morebitnih težav, obvaruje življenja občank in občanov.

Gasilci bodo namreč tekom cele noči aktivno spremljali tudi stanje in razmere na terenu, hkrati pa je na najbolj kritičnih mestih že razporejena tudi gradbena mehanizacija, s katero bo mogoče hitro in učinkovito posredovati ter sproti reševati morebitne težave z naraslimi vodotoki.

Pod nadzorom dežurnih gasilskih ekip, pa ne bodo zgolj najbolj kritična mesta vodotokov, ampak tudi posamezni, najbolj kritični plazovi na območju občine, tudi tisti na nekoliko bolj odmaknjenih mestih, kot je denimo plaz v Blatih. Ob morebitni nevarnosti zaradi naraslih vodotokov ali grozečih plazov, pa bo nemudoma sprožen sistem za alarmiranje.

Za vsak slučaj je poskrbljeno tudi za začasne nastavitve, če bi bilo morda potrebno prebivalce posameznih območij evakuirati, tako da so v pripravljenosti tudi prenočitvene kapacitete v samostanu Mekinje, vendar se iskreno nadejamo, da razmere tekom noči vendar ne bodo tako hude in da bo noč, kljub napovedanemu burnemu dogajanju, minila čim bolj mirno.

Je pa Jože Oblak, ob koncu našega pogovora, ponovil poziv vsem občankam in občanom, da naj bodo pripravljeni in naj ukrepajo samozaščitno, pri tem pa še posebej poudaril, naj v trenutkih, ko je potrebno reševati življenja, ne rešujejo premoženja.

Karkoli nam bo že noč prinesla, nam je lahko v spodudo, da so intervencijske službe na Kamniškem so pred nemirno nočjo v polni pripravljenosti, občani, ki bi se morda znašli v težavah ali stiski, pa lahko za pomoč pokličejo na naslednje telefonske številke:

112 – v primeru ogroženosti življenj

01 8311 223 – dežurna služba PGD Kamnik za prijavo opažanj oz. ne nujnih dogodkov, ki lahko predstavljajo nevarnost ogrožanja življenj in premoženja (plazovi in udori zemljine in peska, možnost porušitve objekta, zajezitve in prestopi vodotokov, ovire na cestah, poškodbe javne infrastrukture…)

113 – policija

041 616 087 –  (KPK Kamnik) javni vodovodni sistem

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve