Naslovnica / Črna kronika / Gasilci “gasili” klobase na ulici Toma Brejca

Gasilci “gasili” klobase na ulici Toma Brejca

Okrog 15. ure so kamniški gasilci posredovali na ulici Toma Brejca v Kamniku, saj so dobili obvestilo, da se iz stanovanjskih prostorov hiše, kjer ni nikogar doma, vali dim. Gasilce so poklicali zaskrbljeni sosedje, posredovanje kamniških gasilcev pa je bilo domala nepotrebno, saj so le-ti ugotovili, da ne gre za nič hujšega.

Pravzaprav je vse skupaj celo nekoliko smešno. Kot nam je zaupal eden izmed zaskrbljenih sosedov, naj bi gasilci menda ugotovili, da ima lastnih hiše iz katere se je valil dim, v zgornjih prostorih urejeno dimnico oz. “raufkamro”, ki pa se je nekoliko preveč zadimila.

Spričo tega bi lahko rekli rekli, da so kamniški gasilci danes gasili klobase in šunke, oz. karkoli se je že prekajalo, upamo pa, da se bo lastnik hiše, gasilcem in sosedom, za povzročeno skrb in nepotrebno intervencijo, oddolžil s kako šunko iz domače proizvodnje. V pustnem času bo zagotovo še posebej teknila, kot kaže, pa bi morali kamniški gasilci na seznam svoje obvezne opreme, za vsak slučaj, uvrstiti tudi hlebec kruha in oster nož.

Intervencija, v kateri je sodelovalo več gasilskih vozil in gasilcev PGD Kamnik, je bila končana razmeroma hitro, tako da so gasilci že zapustili prizorišče in se vrnili nazaj v kamniški gasilski dom.