Naslovnica / Črna kronika / Gasilci na Veliki planini gasijo gorečo kočo

Gasilci na Veliki planini gasijo gorečo kočo

Nekaj minut po pol deseti zvečer so bili gasilci obveščeni, da na Veliki planini gori ena izmed tamkajšnjih turističnih koč.

Po prvih, še neuradnih informacijah, so plameni na Veliki planini zajeli turistično kočo Zlatica, ki naj bi veljala za eno izmed najlepše obnovljenih in opremljenih koč, sama koča pa je precej obiskana, njeni gostje pa so ji na spletni platformi za rezervacijo turističnih nastanitev namenili zavidljivo visoko oceno 9,4.

Foto: Koča Zlatica (Booking.com)

Za kako velik požar gre in ali je bil v njem morda kdo celo poškodovan, zaenkrat še ni znano, so pa ekipe z gasilskimi več vozili uspele na Veliko planino priti zelo hitro.

Po trenutnih, še povsem neuradnih informacijah, v intervenciji, razen gasilcev PGD Kamniška Bistrica s štirimi vozili ter PGD Kamnik z dvema gasilskima voziloma, sodeluje tudi Komunalno podjetje Kamnik, ki je v pomoč gasilcem ter za posipanje poledenele ceste, na intervencijo poslalo dva traktorja in tovornjak.

 

Sodeč po prvih informacijah in prejetih fotografijah, so gasilci z izjemno odzivnostjo ter hitrim posredovanjem očitno uspeli preprečiti najhujše ter požar, do katerega je najverjetneje prišlo zaradi pregretega dimnika oz. lesa ob njem, že uspeli omejiti in lokalizirati.

 

Prvim je uspelo do koče na poledeneli Veliki planini priti gasilcem PGD Kamniška Bistrica, ki so našli kočo Zlatica, v kateri je tlelo oz. gorelo več lesenih elementov, povsem zadimljeno, k sreči pa so bili dovolj hitri, da se požar še ni utegnil do konca razviti, gasilci pa zdaj poskušajo najti ter pogasiti še aktivna žarišča požara. Po prvih informacijah pa v požaru, k sreči, ni bilo poškodovanih oseb.

Več informacij o gašenju požara in škodi, ki jo je le ta povzročil bo znanih, ko bo intervencija zaključena.