Naslovnica / Črna kronika / Gasilci odhiteli na pomoč v Sotesko

Gasilci odhiteli na pomoč v Sotesko

Nekaj pred 18. uro so gasilci prejeli poziv, da je njihova pomoč potrebna v Soteski, kjer je v eni izmed tamkajšnjih stanovanjskih hiš prišlo do dimniškega požara.

Na poziv so se izjemno hitro odzvali gasilci PGD Kamnik in PGD Nevlje, ki so se z večimi gasilskimi vozili pripeljali na mesto požara, kar kaže na to, da se gasilci, za razliko od prenekaterega lastnika kurilne naprave in dimnika, še kako zavedajo resnosti in nevarnosti dimniških požarov, zaradi katerih so nemalokrat zgorele že cele hiše.

dimniski-pozar-soteska-5

K sreči tokra, vsaj po prvih in še neuradnih informacijah, ni bilo nič hujšega, saj se ogenj iz gorečega dimnika, tudi po zaslugi hitrega posredovanja, ni uspel razširiti na ostrešje, ali druge prostore hiše. Intervencija je trenutno še v teku, gasilci pa bodo najbrž, kot običajno v podobnih primerih, okolico dimnika pregledali še s termokamero, prostore po potrebi prezračili, lastnikom hiše pa priporočili, da njihov dimnik pred ponovno uporabo temeljito pregleda strokovno usposobljena oseba.