Naslovnica / Črna kronika / Gasilci se, zaradi neurejene in nevarne ceste, z avto-cisterno niso mogli prebiti do goreče hiše

Gasilci se, zaradi neurejene in nevarne ceste, z avto-cisterno niso mogli prebiti do goreče hiše

K sreči je sinočnji požar v stanovanjski hiši na Zduši uspel omejiti že lastnik hiše, saj so imeli gasilci, zaradi neurejene ceste, velike težave, da so se lahko sploh prebili do hiše.

Včeraj zvečer, okoli 17:20, so gasilci prejeli klic občana, da se iz nekoliko odmaknjene stanovanjske hiše na Zduši vali črn dim.

Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki pa so imeli pri dostopu do goreče hiše nemalo težav, saj se z gasilsko avto cisterno, zaradi nevarne in neurejene ceste, niso mogli varno prebiti do same hiše.

K sreči je požar v večji meri uspelo omejiti že lastniku hiše, dokončno pa so požar pogasili gasilci PGD Kamnik. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Kamniška Bistrica, katerih pomoč pa tokrat (k sreči) ni bila potrebna, so pa gasilci objekt nato preventivno temeljito pregledali še s termo kamero.

V požaru ni bil nihče poškodovan, precej pomenljivo pa je celo intervencijo, na svojem FB zidu zabeležil in pokomentiral bližnji sosed Jože Romšak, pri katerem smo si sposodili tudi fotografijo.