Naslovnica / NOVICE / Gasilci so iz globoke grape pod Tolsto goro rešili psa

Gasilci so iz globoke grape pod Tolsto goro rešili psa

Kamniški gasilci so včeraj popoldne na pomoč priskočili psu, ki je obtičal v globoki in težko dostopni grapi pod Tolsto goro.

Domači ljubljenčki so nam običajno v veliko veselje, včasih pa znajo nehote povzročiti tudi precejšnje skrbi in težave, kar se je včeraj primerilo tudi lastniku psa, ki se je s svojim kosmatincem sprehajal pod Tolsto goro. Med rutinskim sprehodom je namreč prijaznega, obenem pa tudi  nekoliko navihanega pasjega pobalina, nenadoma prešinilo, da se želi osvežiti, zaradi česar se je preveč korajžno pognal v globoko in težko dostopno grapo, iz katere pa se sam ni mogel več vrniti. Kljub poskusom mu pri tem ni mogel pomagati niti njegov lastnik, ki mu, predvsem zaradi lastne in pasje varnosti ni preostalo drugega, kot da na pomoč pokliče gasilce.

Klicu na pomoč so se, kot že ničkolikokrat v podobnih primerih, prijazno odzvali vrli gasilci PGD Kamnik, ki so se nato, s kar nekaj truda in uporabo različnih reševalnih tehnik, uspeli prebiti do psa v globoki grapi ter pasjega navihanca spraviti nazaj v varno naročje oz. na povodec njegovega lastnika.

Nadvse hvaležnemu lastniku se je, potem ko ga je iz grape rešeni pes od veselja vsaj nekajkrat obliznil, od srca odvalil velik kamen, v spomin na graparsko dogodivščino, ki si jo bosta s psom bržkone še dolgo zapomnila, pa sta z gasilci, ki so jima priskočili na pomoč, naredila še “gasilsko” sliko.

X