Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so na Starem gradu iznad prepadne strmine rešili poškodovano psičko

Gasilci so na Starem gradu iznad prepadne strmine rešili poškodovano psičko

Nekaj pred 17. uro so kamniški gasilci prejeli obvestilo, da je njihova pomoč potrebna na Starem gradu, kjer je, z obzidja pri drogu z zastavo, padla oz. skočila psička srednje rasti, ki se je pri padcu poškodovala.

Le kdo bi vedel kaj je šinilo v glavo prikupni psički srednje rasti, da se je nekaj pred 17. uro na Starem gradu pognala prek obzidja v globino, pri padcu pa se je poškodovala in obtičala na strmem, težko dostopnem in nenazadnje tudi precej nevarnem terenu pod jugozahodnim delom neurejenega in zaraslega starograjskega obzidja, ki že dlje časa kar kliče k temeljiti prenovi, saj se v nasprotnem utegne že kaj kmalu zgoditi, da bo kakega obiskovalca zasulo kamenje z mestoma precej zrahljanega obzidja.

Do poškodovane psičke se je njena lastnica sicer uspela prebiti, vendar je ni mogla varno prenesti nazaj na ploščad pri Grajski terasi, ki ravno te dni praznuje leto dni delovanja. Zato je osebje priljubljenega gostinskega lokala nad mestom, potem, ko je uvidelo, da psički in njeni lastnici ne morejo varno pomagati, na pomoč poklicalo gasilce PGD Kamnik.

 

Kamniški gasilci, ki imajo kljub prazničnim dnem za seboj zelo naporen teden, so na Stari grad, kjer imajo vsako leto kar nekaj različnih intervencij, prihiteli zelo hitro, nato pa hitro in zanesljivo na varno spravili tako poškodovano psičko, kot tudi njeno lastnico, obenem pa ob tem prijazno poskrbeli še za kontakt dežurne veterinarske službe, ki bo pregledala ter oskrbela preplašeno in poškodovano psičko, za katero se nadejamo, da bo čim prej okrevala.

Vse skupaj se je končalo razmeroma srečno, naj pa kot zanimivost dodamo še to, da to ni bil prvi tovrstni primer padca psa prek obzidja, zato vse obiskovalce Starega gradu prosimo, naj imajo svoje štirinožne ljubljence ob obisku Starega gradu dosledno na povodcih, na kar jih občasno, če to slučajno pozabijo, prijazno opozarja tudi strežno osebje Grajske terase.