Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so pokrili poškodovano streho in odprli pokvarjena vrata

Gasilci so pokrili poškodovano streho in odprli pokvarjena vrata

V Podstudencu so lokalni gasilci PGD Gozd priskočili na pomoč pri zamakanju streh, v Kamniku pa so kamniški gasilci, s pomočjo gasilske lestve, iz zagate rešili občana.

Na pomoč gasilcev se lahko občani zanesejo, ne le ob požarih in drugih večjih nesrečah, ampak tudi ob raznovrstnih zagatah, tovrstna pomoč pa je, še posebej za vse, ki jim vrli gasilke in gasilci priskočijo na pomoč, nemalokrat neprecenljivega značaja.

Pokritje strehe v Podstudencu

Gasilci s Kamniškega so se, kot običajno, s pomočjo občanom izkazali tudi minuli vikend, saj so gasilci PGD Gozd v soboto, 17. 10. 2020, popoldan priskočili na pomoč pri pokrivanju poškodovane strehe v naselju Podstudenec, kjer je ekipa sedmih gasilcev streho prekrila z zaščitno ponjavo ter preprečila nadaljnje zamakanje.

Odpiranje vrat v Kamniku

Razen na prizorišču prometne nesreče v Volčjem Potoku, pa so v soboto posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so na ulici Matije Blejca iz zagate rešili občana, ki so se mu pokvarila vhodna vrata. Gasilci so namreč, ob prisotnosti policistov, s pomočjo gasilske avto lestve v stanovanje vstopili skozi vrata odprtega balkona in stanovalcu vhodna vrata odprli z notranje strani.

Foto: Jan Balantič