Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so ponoči iz Pšate reševali pobeglo kravo

Gasilci so ponoči iz Pšate reševali pobeglo kravo

Gasilci PGD Moste pri Komendi so imeli noč kratkega spanja, saj so bili nekaj minut pred četrto uro zjutraj obveščeni, da njihovo pomoč potrebujejo kamniške policistke pri lovu oz. iskanju pobegle krave, ki je pred tem povzročila prometno nesrečo in padla v Pšato.

Ob prihodu na kraj dogodka so moščanski gasilci ugotovili, da je nesrečni kravi uspelo iz Pšate prilesti že sami, mimogrede pa so odkrili še njeno, prav tako pobeglo kravjo prijateljico, s katero sta si privoščili nočno vandranje in Tavanje po Suhadolah in Mostah.

Ena od krav je bila v prometni nesreči, ki jo je povzročila v bližini vrtnarije na regionalni cesti Mengeš-Brnik, lažje poškodovana, obe kravi pa so gasilci, skupaj s “pastiričkami” s PP Kamnik, uspeli privezati do ugotovitve in prihoda lastnika, ki je kravi prevzel v nadaljnjo oskrbo.

Intervencija je trajala nekao do polšeste zjutraj, o dogodku pa sta bila obveščena tudi pristojni veterinar in veterinarski inšpektor, k sreči pa ne tudi dežurni mesar.

Po naših “strokovnih” predvidevanjih bo obema rogatima ubežnicama, do poslednjega plavanja z rezanci, odrejena dosmrten hišni pripor in gibanje v ograjenem prostoru.

Fotografije: PGD Moste