Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so rešili kosa in sprostili cesto

Gasilci so rešili kosa in sprostili cesto

Današnja opoldanska nevihta je na oni strani Kozjaka podirala drevesa, gasilci pa so na pomoč priskočili tudi nesrečnemu kosu, ki se je zapletel v protitočno mrežo.

Podrto drevo v Beli

Okoli poldneva so bili gasilci obveščeni, da je opoldanska nevihta z močnim vetrom, ki jo je spremljalo tudi nenavadno dolgotrajno grmenje, na lokalno cesto v naselju Bela podrlo večje drevo.

Za ponovno sprostitev ceste so poskrbeli gasilci PGD Motnik, ki so razžagali deblo in vejevje, na pomoč pa so jim priskočili tudi gasilci PGD Kamnik,

Zaradi nedostopnosti kamniški gasilci z gasilskim avtodvigalom žal niso mogli iz potoka odstraniti tudi večjega šotora, so pa o tem obvestili poveljnika Štaba civilne zaščite Kamnik, ki bo obvestil koncesionarja, da na kraj pride z ustrezno mehanizacijo. Ker je neurje oz. padlo drevo povzročilo tudi izpad električne energije, so bili na kraju prisotni tudi dežurni celjski električarji.

 

Reševanje ujetega kosa

Gasilci PGD Kamnik pa so danes zjutraj zabeležili še eno intervencijo, in sicer takšno, ki bi jo lahko uvrstili med bolj prijetne.

Okoli 9. ure sta dva gasilca PGD Kamnik namreč posredovala na Poti na Rudnik, kjer sta iz mreže proti toči osvobodila kosa, ki se je nesrečno zapletel in ujel v mrežo. Prestrašenega in zmedenega ptiča sta nato predala v pregled ornitologu, ki je kosa pregledal in potrdil, da je z njim vse v redu, tako da sta ga gasilca lahko, na mestu, kjer je bil najden, znova spustila na prostost oz. nazaj v naravo.

Fotografije: PGD Motnik in PGD Kamnik