Naslovnica / Črna kronika / Gasilci so v Kamniški Bistrici odstranili okoli sto vreč klavniških odpadkov in smeti

Gasilci so v Kamniški Bistrici odstranili okoli sto vreč klavniških odpadkov in smeti

Danes zjutraj in dopoldne so gasilci PGD Kamnika Bistrica in PGD Kamnik, v tehnično precej zahtevni in naporni akciji, s strmega pobočja pod cesto v Kamniško Bistrico odstranili okoli sto odvrženih vreč perutninskega perja, klavniških odpadkov in tudi drugih smeti, ki jih je tjakaj, bržkone že dlje časa, odmetaval brezvestni gojitelj perutnine.

Pred časom smo na naših straneh opozorili, da se na strmem in težko dostopnem pobočju pod cesto v Kamniško Bistrico, na daljši razdalji, domala vse od Dedkovega kamnoloma do spodnje postaje žičnice na Veliko planino, nahaja večja količina odvrženih plastičnih vreč za smeti, ki so povečini napolnjena s precej smrdečo vsebino oz. perutninskim perjem in klavniškimi ter tudi drugimi odpadki.

O najdenih odpadkih, ki jih je (zaenkrat še neznani) brezvestnež najbrž redno in že dlje časa odmetaval na omenjenem območju, smo obvestili tudi kamniško občinsko redarstvo oz. občinsko inšpektorico, ki so si onesnaženje ogledali domala takoj po objavi našega članka, nato pa ukrepali v okviru svojih pooblastil, o najdbi pa obvestili tudi druge pristojne službe.

Pri odstranitvi odvrženih odpadkov pa se je pojavila precejšnja težava, saj zaradi težko dostopnega, povečini zelo strmega in nevarnega, mestoma pa celo prepadnega pobočja, pristojni veterinarski higienik odvrženih klavniških odpadkov ni mogel odstraniti sam, zaradi česar so bili za pomoč zaprošeni gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik.

Prostovoljni gasilci obeh omenjenih društev so se zahtevne čistilne akcije lotili danes, tekom današnjega zgodnjega jutra in dopoldneva pa so, v tehnično precej zahtevni akciji, s strmih pobočij pod cesto nad reko Kamniško Bistrico oz. domala tik nad osrednjim zajetjem pitne vode Iverje, z nemalo truda odstranili okoli sto odvrženih velikih plastičnih vreč, v katerih so se povečini nahajali perje in klavniški odpadki, vmes pa je bilo tudi nekaj vreč napolnjenih z izolacijskim materialom in drugimi smetmi.

Njihovo delo vsekakor ni bilo lahko, saj so bile nekatere vreče, razmetane po pobočju pod cesto na razdalji kakih treh kilometrov in pol, bodisi težke, bodisi raztrgane, kar je zahtevalo tudi prelaganje vsebine v nove vreče, obenem pa so se povečini nahajale na zelo težko dostopnih in prepadnih mestih, zaradi česar so se morali gasilci nekajkrat poslužiti tudi vrvne tehnike.

Vseh najdenih in odstranjenih polnih vreč z odpadki, ki so jih gasilci naprej zložili ob cesto, nato pa naložili v velike žaklje, da jih je veterinarski higienik s pomočjo vitla lahko naložil v tovornjak, je bilo okoli sto, sodeč po količini zbranih odpadkov, pa najbrž še kakšna več.

Potek akcije odstranjevanja odpadkov si je prišel ogledat tudi župan Matej Slapar, ki se je gasilcem ob zahvalil za ves vloženi trud in pomoč, nad ravnanjem neznanega nemarneža zgroženi gasilci, ki jim je odstranjevanje odvrženih smeti povzročilo nemalo dela, pa so se ob tem pošalili, da se nadejajo, da za zasluženo malico ne bo kokošja obara.

Razen gasilcev, ki so opravili najtežje delo, pa si tokrat pohvalo za takojšnje ukrepanje in organizacijo odstranjevanja odpadkov, zaslužijo tudi občinsko redarstvo, občinska inšpektorica in Občina Kamnik, pri tem pa upamo, da bo pristojnim službam uspelo, tudi s pomočjo odstranjenih odpadkov, čim prej izslediti tudi nemarnega in brezvestnega onesnaževalca narave.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve