Naslovnica / NOVICE / Gasilci so z Doma kulture pregnali pajke

Gasilci so z Doma kulture pregnali pajke

Novi ekipi Doma kulture Kamnik, ki je v pripravah na bližajoči se začetek nove sezone povsem konkretno pljunila v roke, so na pomoč priskočili tudi kamniški gasilci.

V sredo pozno popoldan je pozornost občanov, ki živijo v bližini Doma kulture Kamnik, vzbudila prisotnost gasilcev, ki so se pred kamniški hram kulture pripeljali z gasilsko lestvijo. K sreči pa jih tjakaj ni prignala nujna, ampak prejkone zelo simpatična, dobrodošla in nenazadnje tudi zelo zgledna »intervencija«.

Trojica kamniških gasilcev je namreč z gasilsko lestvijo priskočila na pomoč novi ekipi Doma kulture Kamnik, ki se v pripravah na novo sezono prireditev v Domu kulture Kamnik, ni lotila zgolj novih programskih vsebin, ampak so se, po svojih najboljših močeh in z lastnimi rokami, lotili tudi urejanja samega Doma kulture in njegove okolice.

Kamniški kulturniki znajo tudi pošteno pljuniti tudi v roke. Foto: Dom kulture Kamnik

V minulih tednih so tako sami, četudi tega bržkone ni v opisu njihovih del in nalog, dodobra poskrbeli za temeljito čiščenje prostorov Doma kulture, se lastoročno lotili celo beljenja pisarn, v njihovi zagnanosti pa jih je zmotil izgled pročelja na vhodni strani osrednje kamniške kulturne ustanove, ki so ga dodobra prepredli pajki.

 

Ker pa je Dom kulture precej visoka stavba, kotov pod napuščem pročelja pa ni moč doseči niti z najdaljšo metlo, so za pomoč pri preganjanju »kulturnih« pajkov, zaprosili kamniške gasilce, med katerimi je precej tudi takšnih, ki niso aktivni zgolj pri gasilskih, ampak tudi številnih kulturnih dejavnostih.

 

S pomočjo avto-lestve so gasilci zagnani ekipi Doma kulture tako pomagali očistiti pajčevine v bližini vhoda v kamniški kulturni hram ter obenem na drog obesili tudi novo zastavo, kar pa bržkone ni bilo zgolj dobro in hvalevredno dejanje, ampak obenem najbrž tudi koristna praktična vaja, katere izkušnje utegnejo biti dobrodošle v primeru resnejše intervencije.

 

Tudi v bližini Doma kulture Kamnik je namreč moč opaziti številne nepravilno parkirane avtomobile, ki bi bili v primeru požara, ko bi bilo potrebno resno gasilsko posredovanje, kar precej ovirale dostop intervencijskih vozil, ne le do Doma kulture, ampak tudi do bližnjih blokov, zato najbrž ni nič narobe, da tudi tamkajšnje prebivalce ponovno opozorimo, naj svoja vozila raje puščajo na bližnjih urejenih parkiriščih, četudi le-ta morda niso v senci, ali pa so kak korak ali dva oddaljena od vhodnih vrat.

Skupna akcija nove ekipe Doma kulture Kamnik in članov Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, si zato nedvomno zasluži vse pohvale, ne le zaradi koristnega dela, ampak predvsem zaradi zglednega sodelovanja ter smotrnega izkoriščanja sredstev in opreme, ki so v mestu na voljo, kar lahko najbrž kot dober zgled služi še marsikomu.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve