Naslovnica / NOVICE / Gasilke in gasilci so se pomerili na občinskem gasilskem tekmovanju

Gasilke in gasilci so se pomerili na občinskem gasilskem tekmovanju

Gasilska zveza Kamnik je v soboto, 1. junija, in v nedeljo, 2. junija 2024, organizirala občinsko gasilsko tekmovanje gasilskih zvez Kamnik, Komenda in Mengeš. Tekmovanje je potekalo na hipodromu v Komendi.

V dveh dneh je skupaj nastopilo 137 enot v konkurenci in 3 enote izven konkurence.

Skupaj je tako sodelovalo preko 1400 tekmovalcev in preko 120 sodnikov, redarjev in ostalega osebja.

V soboto so se pomerile tekmovalne enote pionirk, pionirjev, mladink, mladincev, starejših gasilk in starejših gasilcev, ki so tekmovale po razpisu ciklusa tekmovanj GZS 2024 – 2025.

Po uradni otvoritvi z dvigom tekmovalne zastave, katero so na drog dvignili mladinci 1 PGD Šmartno v Tuhinju, je sledilo tekmovanje.

Pionirke in pionirji in so se pomerili v vaji z vedrovko, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanja za pionirjeMladinke in mladinci so se pomerili v vaji z ovirami, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanje, starejši gasilci in starejše gasilke pa so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Vse vaje so opredeljene v Pravilih gasilskih in gasilsko športnih tekmovalnih disciplin Gasilske zveze Slovenije.

Iz GZ Kamnik je v konkurenci nastopilo 9 enot pionirk, 17 enot pionirjev, 7 enot mladink, 9 enot mladincev, 1 enota starejših gasilk in 8 enot starejših gasilcev.

Ob 13.30 uri je sledil zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov ter podelitvijo pokalov in medalj. Prisotne je nagovorila predsednica GZ Kamnik Simona Oblak. Poleg funkcionarjev vseh treh gasilskih zvez pa se je zaključne slovesnosti udeležila tudi podžupanja Občine Mengeš Tina Štrukelj.

Rezultati GZ Kamnik

 • Pionirke: Nevlje, Zgornji Tuhinj 1, Sela 1
 • Pionirji: Šmartno v Tuhinju 2, Zgornji Tuhinj 1, Motnik 1
 • Mladinke: Zgornji Tuhinj, Nevlje, Sela
 • Mladinci: Šmartno v Tuhinju 1, Zgornji Tuhinj, Kamniška Bistrica
 • Starejši gasilci: Srednja vas, Tunjice, Kamnik 1
 • Starejše gasilke: Srednja vas

Prve tri enote v posamezni kategoriji so si zagotovile nastop na regijskem tekmovanju.

Tekmovanje se je zaključilo s spustom tekmovalne zastave zmagovalne enote mladink PGD Zgornji Tuhinj.

 

V nedeljo so se pomerile tekmovalne enote članic A in B ter članov A in B, ki so prav tako tekmovale po razpisu ciklusa tekmovanj GZS 2024 – 2025.

 

Tekmovanje se je pričelo z uradnim odprtjem, kjer je zbrane najprej nagovoril župan Občine Mengeš Bogo Ropotar. Tekmovalno zastavo so na drog dvignili člani A PGD Gozd.

Iz GZ Kamnik je nastopilo 8 enot članic A, 24 enot članov A, 10 enot članic B in 16 enot članov B.

Enote so se pomerile v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 metrov in vaji razvrščanja.

Ob 13. uri je sledil zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov. Prisotne sta nagovorila predsednica GZ Kamnik Simona Oblak in župan Občine Komenda Jurij Kern.

Tekmovanje se je zaključilo s spustom tekmovalne zastave zmagovalne enote članov A2 PGD Špitalič.

Rezultati GZ Kamnik

 • članice A: Nevlje A2, Motnik, Šmarca
 • članice B: Špitalič, Motnik 2, Tunjice
 • člani A: Špitalič A2, Šmartno v Tuhinju A4, Tunjice A2, Srednja vas 2
 • člani B: Srednja vas, Šmartno v Tuhinju B2, Srednja vas 3

Prve tri enote v posamezni kategoriji so si zagotovile nastop na regijskem tekmovanju. V kategoriji članov A lahko na regijskem tekmovanju sodeluje tudi četrto uvrščena enota, ker je na tekmovanju gasilske zveze sodelovalo več kot dvajset enot.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo!

Z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«

Besedilo: Gasilska zveza Kamnik
Fotografije:Gasilska zveza Kamnik in Aleš Romaniuk

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve