Naslovnica / Črna kronika / Gasilska intervencija na Groharjevi

Gasilska intervencija na Groharjevi

Nekaj po 11. uri dopoldne so gasilci odhiteli na Groharjevo ulico na Duplici, saj so prejeli obvestilo, da je v kuhinji enega izmed stanovanj, v 2. nadstropju tamkajšnjega večstanovanjskega objekta, prišlo do požara.

Na poziv so se nemudoma, z več vozili med katerimi je bila tudi gasilska avto-lestev, odzvali gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica, ki pa k sreči niso imeli prav dosti dela.

Vzrok za požarni preplah, ki je vznemiril Duplico, se ni skrival, kot bi bilo morda moč pričakovati, v zažganem nedeljskem kosilu, ampak jo je zagodla napaka na električni inštalaciji enega izmed kuhinjskih elementov, kar je povzročilo smodenje in dimljenje.

Gasilci so vse skupaj zelo hitro uredili, tako da intervencija ni trajala prav dolgo, k sreči pa se je, kot smo že omenili, vse skupaj končalo brez posledic in večje škode.

Se pa utegne kdo vprašati, zakaj se je na poziv odzvalo toliko gasilcev in toliko gasilskih vozil. Gre za običajno prakso gasilcev, ki obvestila o požarih v večstanovanjskih stavbah, kjer je gašenje požarov in reševanje ljudi ter premoženja lahko še posebej zahtevno in nevarno, jemljejo z vso resnostjo.

Najbrž ne bo nič napak, če prebivalce strnjenih in blokovskih naselij ponovno opozorimo, naj kljub pomanjkanju parkirnih mest, ne parkirajo na intervencijskih poteh, saj s tem gasilcem onemogočajo neoviran dostop, kar ima lahko v primeru resnejših intervencij tudi tragične posledice.