Naslovnica / Črna kronika / Gasilske intervencije v Županjih Njivah, Buču in Šmarci

Gasilske intervencije v Županjih Njivah, Buču in Šmarci

Kamniški gasilci so imeli včeraj precej naporen dan, saj so bili najprej obveščeni o domnevnem požaru gospodarskega poslopja v Županjih Njivah, nato so posredovali na prizorišču prometne nesreče v Buču, zvečer pa so odhiteli še v Šmarco.

Gasilci so bili včeraj okoli 13. ure obveščeni, da v Županjih Njivah gori gospodarsko poslopje. Na kraj domnevnega požara so z več vozili odhiteli gasilci PGD Kamnik in PGD Kamniška Bistrica, ki pa so ob prihodu na kraj ugotovili, da je požarni preplah povzročilo neprijavljeno kurjenje oz. nedovoljeno požiganje odpadkov, ki ga je prijavitelj zamenjal za požar, tako da je bil preplah odveč. So pa na kraju dogodka posredovali tudi policisti PP Kamnik.

Nekaj pred 16. uro so gasilci PGD Kamnik odhiteli v Buč, kjer sta čelno trčili dve vozili. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in eno vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče. V nesreči sta bili lažje poškodovani dve osebi, ki so ju oskrbeli reševalci NMP Kamnik.

Nekaj minut po 19. uri, pa so gasilci posredovali tudi v zasebni hiši na Poljski poti v Šmarci, v kateri je  stanovalka zakurila lončeno peč, pri čemer je dim začel uhajati skozi spoje na pečnicah ter se sproščati v bivalne prostore.

Gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca so ob ogledu prizorišča ugotovili, da je dimnik močno zamašen, zato so le tega očistili, lastnici pa odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.