Naslovnica / NOVICE / Gasilsko tekmovanje gasilk in gasilcev

Gasilsko tekmovanje gasilk in gasilcev

Na športnem stadionu v Mekinjah se je včeraj in danes, ob sodelovanju  GZ Kamnik in GZ Komenda, odvilo tradicionalno Občinsko gasilsko tekmovanje.

Občinsko gasilsko tekmovanje se je začelo že včeraj, ko so se v spretnostnem prikazu gasilskih veščin med seboj pomerile mladinske in starejše ekipe gasilk in gasilcev iz prostovoljnih društev v občinah Kamnik in Komenda, danes pa so se na športnem igrišču zbrali še člani in članice.

gasilsko tekmovanje 2016 8

Občinsko gasilsko tekmovanje, ki že vrsto let poteka prvi vikend v juniju, je nedvomno ena izmed osrednjih in pomembnejših občinskih gasilskih prireditev, ki se je udeležijo malodane vsi gasilci in gasilke iz občine, kar kaže na to, da se člani prostovoljnih društev na Kamniškem, ne glede na svoja leta, v dobri kondiciji in stalni pripravljenosti na morebitna posredovanja.

gasilsko tekmovanje 2016 72

Ne smemo namreč pozabiti, da za uspešno posredovanje ob nesrečah, ujmah in požarih niso dovolj zgolj oprema in volja, ampak tudi znanje in usposobljenost, zato tovrstna tekmovanja za članice in člane prostovoljnih gasilskih društev predstavljajo zgolj še eno izmed dodatnih motivacij in priložnost, da svoje znanje preizkusijo in medsebojno primerjajo tudi v praksi.

gasilsko tekmovanje 2016 48

Zmaga in dobra uvrstitev na tekmovanju je lepo poplačilo za ves vloženi trud in delo, ampak brez težav lahko rečemo, da so zmagovalci prav vsi, ki so sodelovali, kajti kljub dobronamernemu rivalstvu med posameznimi društvi se tekmovalnost, v trenutkih, ko je pomoč gasilcev najbolj potrebna, spremeni v sodelovanje in solidarnost, gasilci in gasilke pa nastopijo enotno kot eden.

gasilsko tekmovanje 2016 86

Seveda si vse ekipe, ki so na današnjem tekmovanju pokazale največ spretnosti in znanja, za svoje prikaze zaslužijo vse čestitke, najboljše tri ekipe iz posameznih kategorij, pa si lahko ogledate v spodaj objavljenih rezultatih.

Pod rezultati si lahko ogledate še obsežno galerija fotografij v kateri smo poskusili zajeti vsaj večino izmed tistih gasilk in gasilcev, ki so se na tekmovanju preizkusili danes, je pa prav mogoče, da se nam je kaka desetina, povsem nehote, tudi izmuznila.

Rezultati Občinskega tekmovanja gasilk in gasilcev 2016

GZ KAMNIK

 

Sobota, 3. junij 2016

Pionirji:
1. Srednja vas
2. Šmarca
2. Zgornji Tuhinj 1

Pionirke:
1. Srednja vas
2. Zgornji Tuhinj
3. Šmartno v Tuhinju

Mladinci:
1. Zgornji Tuhinj
2. Šmarca
3. Sela

Mladinke
1. Nevlje
2. Zgornji Tuhinj
3. Tunjice

Starejši gasilci
1. Srednja vas
2. Tunjice
3. Kamnik

Nedelja, 4. junij 2016

Članice B:
1. Špitalič
2. Srednja vas
3. Nevlje

Člani B:
1. Srednja vas
2. Nevlje
3. Zgornji Tuhinj

Članice A:
1. Zgornji Tuhinj A3
2. Šmartno v Tuhinju
3. Špitalič

Člani A:
1. Šmartno v Tuhinju A2
2. Špitalič A1
3. Srednja vas A3

GZ KOMENDA

 

 

Sobota, 3. junij 2016

Pionirji
1. Komenda
2. Križ 2
3. Moste

Pionirke:
1. Komenda
2. Križ

Mladinci:
1. Komenda
2. Moste

Starejši gasilci:
1. Moste
2. Križ
3. Komenda

Starejše gasilke:
1. Križ

Nedelja, 4. junij 2016

Članice B:
1. Križ
2. Komenda

Člani B:
1. Križ
2. Moste
3. Komenda B1

Članice A:
1. Komenda

Člani A:
1. Križ A1
2. Križ A2
3. Komenda 1

Fotogalerija Občinskega tekmovanja gasilcev in gasilk 2016