Naslovnica / NOVICE / Dobrodelno obarvana silvestrska generalka z Nušo Derenda

Dobrodelno obarvana silvestrska generalka z Nušo Derenda

Zadnja sreda v iztekajočem se letu je v Kamniku minila v znamenju dobrodelnosti, dobre glasbe in pozitivne energije. V prazničnem decembru so v Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik skupaj z dobrodelno organizacijo Anina zvezdica in kamniško slikarko Bredo Capuder pripravili dobrodelno akcijo, v kateri ste lahko darovali hrano za socialno ogrožene družine in s tem licitirali za portret znanega Kamničana.

nusa derenda nl 3

Akciji so se pridružili: Osnovna šola Marije Vera, Osnovna šola Frana Albrehta, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, Nektar Natura, Delavska hranilnica Kamnik, Hiša slaščic Tarangela, Mirosan, Kam bus, Kalcer in Mestne lekarne Kamnik. Na glavnem odru pa je prav danes pred koncertom potekal sklepni del te akcije, kjer so donatorji prejeli izlicitiran portret slikarke Brede Capuder, ki je povedala : »Sodelovanje pri projektu mi je bilo v veliko čast in veseli me, da nam je skupaj uspelo zbrati osnovne dobrine, ki bodo zagotovo šli v prave rokeV imenu Anine zvezdice se je darovalcem zahvalila prostovoljka, vodja izpostave Kamnik Eva Cocej, zahvali pa se je pridružil tudi v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar: »Zahvaljujem se vsem, ki ste po svojih najboljših močeh prispevali dobrine za socialno ogrožene družine, ob enem pa naj vas povabim na jutrišnje silvestrovanje z Ansamblom Domačini, ki se bo začel ob 22. uri na Glavnem trgu

nusa derenda nl 10

Nato je sledil nastop Nuše Derenda, ki je z izvrstno glasbo, predvsem pa vokalom, ogrela pisano množico, zbrano na Glavnem trgu in poskrbela za prijetno vzdušje in prešerno razpoloženje. Z njo se je zabavalo in prepevalo tako mlajše kot starejše občinstvo, katerim ob koncu ni bilo dovolj in so želeli še več njenih ritmov.

nusa derenda nl 18

Večerno glasbeno dogajanje sta popestrili pevki Loti Žlaus in Ines Kern, ob glasbeni spremljavi Mateja Zoreta, na oder pa sta stopila tudi mlada kamniška glasbenika,brata Jaka in Maks Dolinšek, ki se petja učita v glasbeni šoli Lartko, pod mentorskim vodstvom prof. Renate Smolnikar, obiskujta pa tudi Glasbeno šolo Kamnik. Njuna pevska pot se je začela s prijavo v šov Slovenija ima talent, letos pa sta sodelovala tudi na predizboru Mini Ema 2015 s skladbo Full of energy.

nusa derenda nl 13

Zaradi izjemnega uspeha predstave Snežna kraljica na Malem gradu, ki se je ponovno odvijala danes na pobočju Malega gradu, bo zadnji dan tega leta, v četrtek 31. decembra, ob 17. uri potekala še ena dodatna predstava. Prijave do zasedbe mest zbiramo na TIC Kamnik.

Besedilo: Sabina Romšak
Fotografije: Klemen Brumec