Naslovnica / KULTURA / Glasbeno-fotografska (med)igra otrok in Egona Bajta

Glasbeno-fotografska (med)igra otrok in Egona Bajta

V domala še sveži galeriji Pogled, ki se nahaja nad prostori galerije Miha Maleš, je bila nocoj odprta fotografska razstava Egona Bajta z naslovom Glasbena medigra, na kateri je avtor na ogled postavil portrete otrok glasbenikov, ki obiskujejo kamniško glasbeno šolo.

Razstava fotografij Egona Bajta, ki so nastale v Glasbeni šoli Kamnik, kjer avtor poučuje petje, je nastala kot nekakšen, nekoliko drugačen, ne zgolj glasbeni poklon 200. obletnici organiziranega glasbenega šolstva v Sloveniji, ki jo letos, vsaka po svoje, obeležujejo glasbene šole po celi državi.

glasbena-medigra-egon-bajt-15

Razstavo fotografij avtorja, na katerih nastopajo mladi glasbeniki, ki obiskujejo kamniško glasbeno šolo, je predstavila kustosinja Monika Ivančič Fajfar, odprtje razstave, ki je malo, mlado kamniško galerijo napolnila pretežno s starši in sorodniki otrok, ki se pojavljajo na nekoliko karikiranih, glasbeno obarvanih fotografskih portretih, pa so z glasbenimi nastopi popestrili mladi glasbeniki, učenci glasbene šole, ki so se tako na odprtju razstave pojavili kar v dvojni vlogi.

glasbena-medigra-egon-bajt-9

 

V zahvalo za potrpežljivost in sodelovanju pri svojevrstnem projektu, pa so vsi “glasbeni modeli” iz rok Neže Gruden, ravnateljice Glasbene šole Kamnik, ter avtorja fotografij Egona Bajta, prejeli vsak svoj fotografski portret.

 

 

Raztavo fotografij Egona Bajta – Glasbena medigra, si lahko v prostorih galerije Pogled ogledate do 17. decembra 2016, in sicer v času, ko je odprta tudi Galerija Miha Maleš.