Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so iz zasneženih hribov v dolino pospremili neopremljena italijanska turista

Gorski reševalci so iz zasneženih hribov v dolino pospremili neopremljena italijanska turista

Gorski reševalci so včeraj na pomoč priskočili dvema italijanskima turistoma, ki sta se, brez ustrezne opreme in znanja, podala v pobočje zasnežene Skute.

Včeraj popoldne, malo pred 13. uro, so bili kamniški gorski reševalci obveščeni, da njihovo pomoč potrebujeta dva Italijana, ki sta obtičala na pobočju Skute, kamor sta se, brez ustrezne opreme in izkušenj, podala v običajnih športnih copatah. K sreči sta italijanska turista, če že nista premogla potrebnega znanja in opreme, imela vsaj toliko razsodnosti, da sta, potem ko sta se zaplezala oz. obtičala v snegu, poklicala na pomoč.

S svojo nepremišljenostjo pa sta kamniškim gorskim reševalcem, ki so jima priskočili na pomoč, naredila kar precej dela, saj je bilo zaradi oblakov helikoptersko reševanje onemogočeno, zato so ju moral reševalci nazaj v dolino pospremiti na klasičen način oz. peš, zaradi česar se je intervencija, ki se je srečno končala, zavlekla pozno v noč.

X