Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so izpod Skute rešili tri zaplezane planince.
Simbolična fotografija

Gorski reševalci so izpod Skute rešili tri zaplezane planince.

Že res, da je v hribih precej možnosti karantenske samoizolacije, žal pa nekateri preveč zagreti “preventivci” s svojim pohajkovanjem po hribih nalagajo nepotrebno delo gorskim reševalcem, med drugim tudi kamniškim, ki so morali v hribih nad Kamnikom v tem mesecu, ki se je komaj dobro začel, posredovati že dvakrat.

Danes so bili na pomoč poklicani malo po 12. uri, ko so dobili obvestilo, da so trije planinci zaplezani obtičali v steni pod Skuto. Kot že ničkolikokrat, so preveč drznim “planincem” na pomoč priskočili reševalci GRS Kamnik, ki so zaplezance, ki so bili, seveda, opremljeni kvečjemu za sprehod na Rožnik, ob nepogrešljivi pomoči helikopterja Slovenske vojske, iz nevarnega ostenja, ki ni ravno najbolj primerno za amaterske “Instagram” izletniške podvige, dvignili s pomočjo vitla ter jih nepoškodovane prepeljali nazaj v varno dolino, kjer jim rešenci, spričo zaprtih razkužilnic niso mogli dati niti za pijačo.

So pa kamniški gorski reševalci posredovali tudi 1. novembra, ko so pod Korošico poiskali izgubljenega planinca, ki je obtičal na “nekem” melišču, pri čemer je imel to srečo, da je bilo še ravno dovolj svetlo, da so ga reševalci pobrali s helikopterjem, saj bi ga drugače, drugega bi si najbrž že ne zaslužil, v dolino prignali za ušesa.

Da ne bo kake pomote, gorski reševalci in reševalke so fejst fantje in dekleta, ki ne navijajo ušes, ampak pomagajo tudi tistim, ki se v težave spravijo zgolj zaradi lastne neumnosti. Verjamemo pa, da bi kakemu internetnemu gorskemu turistu, še posebej tistim, ki se v gore, kjer že vladajo zimske razmere, podajajo brez ustreznega znanja in opreme, pomagali, da bi lahko naredil selfi z močno rdečimi ušesi.