Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so pod Veliko planino priskočili na pomoč bolni pohodnici

Gorski reševalci so pod Veliko planino priskočili na pomoč bolni pohodnici

Kamniški gorski reševalci so pod Veliko planino priskočili na pomoč pohodnici srednjih let, ki je imela resne zdravstvene težave.

Danes popoldne, okoli 15.30, so bili gorski reševalci GRS Kamnik obveščeni, da njihovo pomoč potrebuje pohodnica, ki jo je med Ušivcem in Gojško planino obšla slabost.

Oboleli pohodnici srednjih let, ki je imela v času slabosti ob sebi k sreči tudi prijateljico, so na pomoč nemudoma priskočili kamniški gorski reševalci, jo na kraju oskrbeli, nato pa  prenesli oz. prepeljali do Kranjskega Raka, kjer so jo v nadaljnjo oskrbo predali reševalni ekipi NMP Kamnik, le-ta pa je ohodnico z reševalnim vozilom prepeljala v UKC Ljubljana.

Naj dodamo še to, da so kamniški gorski reševalci letos, kljub “koronskemu letu”, zabeležili že več kot štirideset nujnih intervencij, kar lahko velja tudi kot opozorilo vsem, ki se nameravate v času praznikov morda podati v gore, v katerih vladajo zahtevne zimske razmere, ki jih ne gre podcenjevati.

Ne bodite preveč korajžni in ne rinite v težave, saj utegnete z nepremišljenostjo praznike pokvariti tudi gorskim reševalcem.