Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so ponoči v dolino pospremili izgubljene pohodnike

Gorski reševalci so ponoči v dolino pospremili izgubljene pohodnike

Kamniški gorski reševalci so včeraj zvečer priskočili na pomoč peterici izgubljenih planincev, ki so se po celodnevni hoji po hribih, potem, ko jih je zajela tema, izgubili pri sestopu s Korošice.

Obvestilo o izgubljeni peterici pohodnikov so kamniški gorski reševalci prejeli nekaj minut pred pol osmo zvečer, ko so jih na pomoč poklicali izgubljeni planinci. Le-ti so razmeroma pozno sestopali iz Korošice proti dolini, pri čemer so se nekoliko napačno odločili, da namesto po markirani poti, raje sestopijo v smeri prek Šraj peske in Bele.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Srečo Podbevšek, predsednik GRS Kamnik, je iskalna akcija potekala brez posebnosti, saj so bili pohodniki primerno opremljeni in so imeli tudi luči, vendar je brezpotje na tem delu kjer so se pohodniki zgubili precej težavno in tudi nevarno, zato so se, ker niso vedeli kje so in kam morajo iti, preudarno odločili, da raje pokličejo na pomoč.

Gorski reševalci so s pomočjo sistema za lociranje določili njihovo natančno lokacijo, nato pa se v dveh skupinah odpravili do izgubljenih planincev, ki so upoštevali navodila in počakali na zanesljivo pomoč gorskih reševalcev, ki so pohodnike varno in nepoškodovane pospremili nazaj v dolino.